Syriens militær indtager vigtig by efter hårde kampe

Den syriske hær har efter hårde kampe indtaget vigtig by øst for landets hovedstad.

Syriens hær har erobret kontrollen over en vigtig by øst for hovedstaden Damaskus efter ugers intense kampe med oprørsstyrkerne, oplyser det regime-kritiske Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

- Regimets styrker indtog byen Otaybeh efter hårde kampe, som varede i flere uger, og hvor der blev brugt fly, kampvogne artilleri og raketstyr, siger Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

- Oprørerne trak sig ud fra området ved daggry efter at have forsøgt at komme tilbage til byen mange gange, siger observatoriets leder, Rami Abdel Rahman.

Minaret ødelagt

I storbyen Aleppo blev minareten på den gamle Umayyade Moské ødelagt senere onsdag, oplyser statslige medier og observatører.

Minareten, som var fra 800-tallet, og som øjensynligt var blevet genopbygget i 1200-tallet, havde stor kulturhistorisk betydning. Uvurderlige islamiske relikvier og gamle kunstskatte - blandt andet en æske, der angiveligt indeholdt en lok af profetens hår, er blevet plyndret.

Syriens ortodokse kirke siger samtidig, at der ikke er håndgribelige tegn på, at to bortførte biskopper er blevet frigivet af deres gidseltagere, hvilket ellers var blevet lovet tirsdag.

Biskopper bortført

Ifølge Syriens statslige nyhedsbureau blev den syrisk-ortodokse biskop Yohanna Ibrahim og den græsk-ortodokse biskop Paul Yazigi bortført af en terrorgruppe, da de var ved at udføre humanitært arbejde mandag.

Statslige medier siger, at biskopperne blev bortført af tjetjenske militsfolk i landet.

- De oplysninger vi har fået, siger, at det er en væbnet gruppe af tjetjenere, som stoppede bilen med biskopperne og bortførte dem.

Opfordring fra paven

- Deres chauffør blev dræbt af et skud i hovedet, siger højtstående kristne i Syriens ortodokse kirke i Aleppo til landets statslige nyhedsbureau.

Pave Frans sendte onsdag nye opfordringer til en hurtig frigivelse af biskopperne. Han sagde, at der var kommet modstridende oplysninger om bortførelsen og bad til, at de to mænd hurtigt kan vende tilbage til deres menigheder.

/ritzau/AFP