Tema Krigen i Syrien

Syriens præsident Assad opfordres til at ophæve belejring af Aleppo

Ifølge Frankrig og Storbritannien kan fredsforhandlingerne for Syrien ikke genoptages, når Aleppo er belejret.

Frankrigs udenrigsminister Jean-Marc Ayrault (th) og hans britiske kollega, Boris Johnson siger, at belejringen af den syriske by Aleppo er i strid med folkeretten. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

Frankrigs udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault, og hans britiske modpart, Boris Johnson, opfordrer det syriske regime og dets allierede til at indstille den 'katastrofale' belejring af den syriske storby Aleppo.

I en fælles erklæring siger de to udenrigsministre, at 'belejringen er en krænkelse af aftaler indgået i München, og den er i strid med folkeretten'.

- Følgerne af belejringen - blandt andet bombardementerne af civile og af hospitalsfaciliteter er allerede katastrofale og vil kunne skabe flere flygtninge, understreges det i erklæringen.

Ministrene opfordrer til, at fjendtlighederne indstilles, og at der tages skridt mod et overgangsstyre.

- Der er over 300.000 mennesker fanget af belejringen, og den gør det umuligt at genoptage fredsforhandlingerne, siger Ayrault og Johnson.

Indbyggere i Aleppo har meldt om mangel på mad og voldsomt stigende priser i de områder, som kontrolleres af oprørsgrupper, efter at regimets styrker har afskåret den vigtigste forsyningsrute til storbyen.

Rusland har bebudet en "omfattende" nødhjælpsaktion, som skal hjælpe de civile, der er fanget ved belejringen.

/ritzau/