Tema Krigen i Syrien

Syrisk Observatorium for Menneskerettigheder: Ingen våbenhvile i Aleppo

En kort våbenhvile skulle tillade nødhjælp at nå frem til civile i Aleppo, lovede Rusland. Men der meldes om fortsatte kampe.

Selvom der var lovet tre timers våbenhvile, er flere granater affyret mod den sydvestlige del af Aleppo, (Foto: Abdalrhman Ismail © Scanpix)

Den tre timer lange våbenhvile, som russiske myndigheder har varslet i den syriske by Aleppo, har ikke ført til et ophør i volden.

Det siger øjenvidner i den oprørskontrollerede del af byen.

Torsdag formiddag meldes der om både flere granatangreb og kampe i byen. Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der følger situationen i landet via et netværk af aktivister og kilder.

- Foreløbig har vi fået meldinger om granatangreb og kampe, siger Rami Abdel Rahman, der er leder af observatoriet.

Den midlertidige våbenhvile skulle have varet fra klokken 9 til 12 dansk tid.

Torsdag er første dag af tre, hvor volden skal stoppe i dette tidsrum for at tillade humanitære organisationer at levere hjælp til civile i Aleppo. Det meddelte den russiske general Sergej Rudskoj onsdag.

- Granatangrebene fortsætter, den russiske propaganda er løgn, siger Mahmoud al-Shami, en aktivist i den østlige del af Aleppo, til det tyske nyhedsbureau dpa.

Han fortæller, at flere granater er affyret mod den sydvestlige del af Aleppo, hvor oprørere i løbet af weekenden formåede at skabe en korridor ind til de oprørskontrollerede områder.

/ritzau/dpa