Syrisk opposition: Fredsforhandlinger var positive

For første gang blev Syriens fremtid og en politisk overgang drøftet mere i dybden, siger chefforhandler.

Dette billede fra i dag viser det historiske centrum i byen Palmyra i det centrale Syrien. Byen blev tilbagevundet af syriske styrker i går. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Forhandlingerne om Syrien, der fredag sluttede i den schweiziske by Genève, var mere positive end de foregående forhandlinger.

Det siger chefforhandleren for den største syriske oppositionsgruppe, Den Høje Forhandlingskomité (HNC).

Forhandleren, Nasr al-Hariri, tilføjer, at forhandlingerne er endt uden et klart resultat. Spørgsmål om blandt andet en politisk overgang er dog blevet drøftet mere i dybden.

- Vi lukker denne runde uden et klart resultat. Men jeg kan sige, at denne gang var mere positiv, siger Hariri til journalister efter mødet.

- Det var første gang, at vi i acceptabel dybde diskuterede spørgsmål om Syriens fremtid og en politisk overgang, tilføjer han.

De otte dage lange forhandlinger er den fjerde forhandlingsrunde, hvor FN's særlige udsending, Staffan de Mistura, er mægler.

Han udtrykker umiddelbart tilfredshed med ugens forhandlinger.

- Jeg mener, at vi nu har en klar agenda foran os, siger han.

De Mistura forklarer, at det omfatter fire "kurve". Det er hans betegnelse for de områder, der drøftes.

De fire emner er regeringsførelse, forfatning, valg og terrorbekæmpelse.

Sidstnævnte blev tilføjet på anmodning fra den syriske regering. Oppositionen ønsker større fokus på den politiske overgang og især præsident Bashar al-Assads fremtid.

/ritzau/AFP