Tema Krigen i Syrien

Syrisk opposition til vestlig koalition: I dræber civile

Den USA-ledede koalition skal stop luftangrebene mod Islamisk Stat i Syrien, lyder nødråb fra syrisk oppositionsgruppe.

Ifølge Syriens Demokratiske Styrker (SDF) viser dette billede et luftangreb udført af den amerikansk-ledede koalition mod Islamisk Stat ved byen Manbij, der bliver kontrolleret af terrorgruppen. (Foto: Rodi Said © Scanpix)

Den amerikansk-ledede koalition mod terrorbevægelsen Islamisk Stat skal øjeblikkeligt stoppe alle luftangreb i Syrien.

Sådan lyder opfordringen fra Anas al-Abdah, lederen af den syriske oppositionsgruppe, Den Syriske Nationale Koalition, der har sendt en officiel anmodning til udenrigsministrene fra de lande, der deltager i koalitionen.

Koalitionens luftangreb rammer nemlig også civile, og tirsdag blev mindst 56 personer, heriblandt 11 børn, dræbt ved byen Manbij nordøst for Aleppo, oplyser Det Syriske Oberservatorium for Menneskerettigheder, der ligger i London. Dagen før omkom 21 i et andet angreb, siger observatoriet.

Ifølge den syriske oppositionsgruppe er 125 personer omkommet i angrebene ved Manbij, og koalitionen bør derfor indstille angrebene, så de kan blive undersøgt, lyder opfordringen.

- Drab på civile kan vise sig at blive et redskab til at hverve folk til terrororganisationer, siger lederen Anas al-Abdah, der mener at der er problemer med den vestlige koalitions strategi, når den rammer civile.

Koalitionen, der består af en lang række vestlige , herunder Danmark, har de seneste måneder hjulpet militser med at nærme sig den strategisk vigtige by Manbij, der er kontrolleret af Islamisk Stat.

USA's forsvarsminister Ash Carter har netop samlet koalitions Forsvars- og udenrigsministre til møde i USA om bekæmpelsen af Islamisk Stat, og han vil nu kigge på meldingerne om de civile tab.