Syrisk opposition: Våbenhvile er brudt af Assads angreb

Frankrigs udenrigsminister indkalder til hastemøde efter brud på syrisk våbenhvile. Oprørsområder er angrebet.

Håbet er at kunne benytte den nyligt indgåede våbenhvile i Syrien til at få bragt nødhjælp ud til flere end 150.000 mennesker i belejrede områder i landet. (Foto: Bassam Khabieh © Scanpix)

Frankrig indkalder til hastemøde mellem parterne bag den delvise våbenhvile i Syrien. Det sker efter meldinger om angreb, der bryder med våbenhvilen.

Den franske udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault, siger ifølge Reuters, at han har modtaget information om angreb på oprørskontrollerede områder i Syrien.

Der er tale om angreb på en del af den syriske opposition, der ellers var omfattet af våbenhvilen, som blev indgået i fredags og trådte i kraft lørdag.

Samtidig siger en talsmand fra den syriske opposition på arabisk tv, at våbenhvilen står til komplet ophævelse, fordi den syriske regering og præsident Bashar al-Assad har udført angreb. Det rapporterer al Arabiya TV ifølge Reuters.

Til tv-kanalen siger talsmanden også, "våbenhvilen kollapsede, inden den begyndte", og at den syriske opposition har "mange alternative metoder til at beskytte sit folk", når det internationale samfund ikke kan, skriver Reuters.

Allerede søndag var der rapporter om flere angreb, der brød med våbenhvilen.

/ritzau/Reuters