Syrisk raket rammer skole i Tyrkiet

En kvinde er blevet dræbt og en pige hårdt såret, efter at en syrisk raket mandag ramte en tyrkisk skole.

En rengøringsdame er blevet dræbt og en pige alvorligt såret, efter at en raket fra Syrien ramte ned i en skolegård i den tyrkiske by Kilis lige nord for grænsen til Syrien mandag. Det oplyser tyrkiske embedsmænd ifølge AFP.

Byen blev angiveligt ramt af tre raketter. To faldt ned i et åbent område, mens den tredje ramte skolen, siger kilderne.

Tidligere forlød det, at der skulle være tale om mortérgranater, men mandag aften rapporterer flere tyrkiske medier ifølge AFP, at der er tale om såkaldte Katyusha-raketter.

Området i det nordlige Syrien lige syd for Kilis har de seneste måneder været skueplads for voldsomme sammenstød, der involverer jihadister fra Islamisk Stat (IS), skriver AFP.

I den sydøstlige del af Tyrkiet blev tre politifolk natten til mandag dræbt af en vejsidebombe, som eksploderede, da en kolonne af politibiler passerede, rapporterer sikkerhedsstyrker.

Ifølge myndighederne står den kurdiske oprørsbevægelse PKK bag vejsidebomben, som eksploderede i byen Idil i Sirnak-provinsen nær Syriens grænse, skriver AFP med henvisning til lokale sikkerhedskilder.

/ritzau/Reuters