Syrisk stats-tv: Her angriber amerikanerne militærbase

Mobil-optagelser viser ifølge syrisk stats-tv missilangrebet mod Shayrat-basen i Syrien.

Både den syriske regering, Rusland og Iran fordømmer angrebet på den syriske luftbase.

02.45 dansk tid natten til i dag udførte det amerikanske militær efter ordre fra præsident Trump et historisk angreb mod den Assad-styrede Shayrat-militærbase nær den syriske by Homs.

Det er nemlig første gang, at der bliver interveneret militært mod Assad af en fremmed magt, og angrebet har ifølge de syriske myndigheder kostet mindst seks personer livet.

Den statskontrollerede syriske tv-kanal Al-Ikhbariyah TV har offentliggjort en tv-optagelse, som tv-stationen hævder er fra angrebet, hvor amerikanerne affyrede 59 Tomahawk-missiler.

Billederne - som ikke er blevet verificeret - viser ifølge tv-stationen, hvordan nattehimmelen flere gange lyser op i et orange skær samtidigt med, at der høres flere høje brag.

Den syriske tv-kanal er også kommet i besiddelse af optagelser fra i morges, hvor rystede tv-billeder viser, hvordan sort røg står massivt op fra basen. På billederne kan man også se, at det stadig brænder.

Det amerikanske bombardement sker som reaktion på tirsdagens kemiske angreb i et oprørskontrolleret område, som Assads regering beskyldes for at stå bag.