Syriske børn bruger Pokémon Go i håbet om at blive fundet

En kampagne bruger det populære spil Pokémon Go til at sætte fokus på syriske børn, der er fanget i landets krigszone.

Pokemon Go-spillet, hvor brugerne kan fange fiktive figurer i virkelige omgivelser, er blevet enormt populært - også i Danmark. Her er det en Pokemon-jæger, der forsøger at fange en "Pidgey"-figur i Ontario i Canada. (Foto: Chris Helgren © Scanpix)

Han er formentlig ikke mere end fem-seks år gammel, drengen på billedet. Med fjerne øjne kigger han ind i kameraet, der har taget billedet af ham, mens han holder en tegning op foran sig.

Den forestiller den fiktive figur Pikachu fra det i disse dage yderst populære mobil-spil Pokémon Go, som har taget Vesten med storm - også Danmark. Men i Syrien, hvor drengen er fra, har spillet fået en helt anden betydning.

- Der er masser af pokémoner i Syrien, kom og red mig! lyder en tekst under billedet.

https://twitter.com/RFS_mediaoffice/status/756057112757895168

Billedet af drengen bliver i disse dage spredt sammen med mange andre lignende billeder på de sociale medier af den syriske gruppe RFS (the Revolution Forces of Syria) for at sætte fokus på de forhold, de syriske børn lever under.

Det skriver The Guardian.

- Vi vil sætte fokus på den situation, som de syriske børn lever under i de belejrede områder og på de lidelser, som den syriske befolkning må gennemgå, når de bliver angrebet og dræbt af Assads (Bashar al-Assad, Syriens præsident, red.) regime og dets allierede, fortæller RFS' sociale medie-redaktør Mahmod Abo Bakr til NBC News.

4.000 børn dræbt i Syrien

Ifølge The Guardian er billederne af de syriske børn og deres Pokémon-tegninger komplette med koordinater til, hvor børnene kan findes - blandt andet i byerne Hama og Idlib, der de seneste år har oplevet svære kampe.

Et andet billede fra gruppen viser en grædende Pikachu, der sammen med et syrisk barn sidder foran en udbombet bygning.

- Jeg er fra Syrien, kom og red mig, står der under billedet.

https://twitter.com/RFS_mediaoffice/status/755796778348404737

Ifølge NBC News viser en undersøgelse fra tidligere i år, at over 78.000 mennesker har mistet livet i Syrien i perioden mellem marts 2011 og januar 2015 - 4.000 af disse er ifølge undersøgelsen børn.

Facebook
Twitter