Tema Krigen i Syrien

Syriske oprørere accepterer våbenhvile

Både Syriens regering og de syriske oprørsgrupper har nu accepteret den aftale om våbenhvile, som USA og Rusland fremlagde i sidste uge.

Som en del af forhandlingerne om fred i Syrien har nødhjælpsorganisationer i løbet af de seneste uger fået lov til at bringe fødevarer og andre nødvendigheder ud til belejrede områder i landet. (Foto: AMER ALMOHIBANY © Scanpix)

Næsten 100 syriske oprørsgrupper tilslutter sig den våbenhvile, der skal træde i kraft ved midnat.

Det oplyser HNC, paraplyorganisationen for den samlede syriske opposition, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- HNC bekræfter aftalen mellem fraktioner af den Frie Syriske Hær og den væbnede opposition om en midlertidlig våbenhvile fra midnat natten til lørdag, lyder det i en udtalelse fra organisationen.

Overholdelsen af våbenhvilen er dog betinget af, at den syriske regering og dens allierede ikke må benytte våbenhvilens aftaletekst som grundlag for at "fortsætte kamphandlinger mod dele af oppositionen under dække af, at man bekæmper terrorister", lyder det fra HNC.

For få dage siden lød meldingen fra den syriske regering, at de tilslutter sig aftalen om våbenhvile, som er lavet i samarbejde mellem USA og Rusland.

Også her slog man fast, at tilslutningen er betinget af, at den anden part ikke bryder våbenhvilen ved at genoptage kamphandlingerne mod regimets styrker.

Regimet har samtidig meldt klart ud, at det agter af fortsætte med at bekæmpe "terrorister" trods våbenhvilen.

Hvad det præcist indebærer er fortsat uklart, men regimet har ikke under tidligere angreb skelnet mellem oprørsstyrker og terrorbevægelser som for eksempel Islamisk Stat.