Tema Krigen i Syrien

Syriske oprørere i Aleppo: Civile og sårede bliver evakueret ved daggry

Oprørerne og Assads tropper er angiveligt blevet enige om en midlertidig våbenhvile.

Flere rebelgrupper bekræfter, at man er blevet enige med Assads tropper om, at man vil evakuere civile fra de oprørskontrollerede områder i Aleppo. (Foto: George Ourfalian © Scanpix)

Det lader til, at det nu endelig lykkes de syriske oprørere og Assads tropper at indgå en våbenhvile i den krigshærgede storby Aleppo.

Flere navngivne kilder fra de forskellige oprørsgrupperinger bekræfter overfor henholdsvis nyhedsbureauerne AP og Reuters, at en våbenhvile træder i kraft natten til torsdag, og at man vil begynde at evakuere civile og sårede ved daggrt,

Over for AP siger Ahmed Karali, der er talsmand for oprørsgruppen Ahrar Sham, at man begynder at evakuere civile og tilskadekomne fra de oprørskontrollerede områder ved daggry torsdag. Ifølge nyhedsbureauet bliver oplysningen bekræftet af to andre rebelgrupper.

Reuters har ligeledes talt med en talsmand, der bekræfter, at der er opnået en aftale.

- Inden for få timer vil den træde i kraft, siger Abdul Salam Abdul Razak, der er talsmand fra Nour al-Din al Zinki-gruppen.

I aftalen indgår der ifølge talsmanden også, at man vil evakuere folk fra to byer, der er belejret af oprørerne i Idlib-provinsen. Disse byer skulle angiveligt være Foua og Kefraya.

Hverken Rusland eller Assad-styret har dog været ude at bekræfte oprørernes udtalelser, og nyhedsbureauerne melder ikke noget ud om, hvordan det er lykkedes at få våbenhvilen i stand.

Allerede tirsdag havde Rusland og Tyrkiet ellers forhandlet en våbenhvile på plads. Men onsdag gik planen i vasken, da der udbrød kampe i den centrale Aleppo. Tyrkiet beskyldte efterfølgende regeringsstyrkerne for at have brudt våbenhvilen.