Syriske styrker angriber IS i Palmyra fra flere fronter

Tv-optagelser fra Palmyra fra det seneste døgn viser, at flere af byens berømte søjlegange fortsat står.

Syriske regeringsstyrker rykker frem mod oldtidsbyen Palmyra fra flere fronter med massiv støtte fra krigsfly og artilleri, forlyder det fra overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Oprørere fra Islamisk Stat blev fredag tvunget på tilbagetog fra det gamle strategisk vigtige citadel vest for Palmyra.

Rami Abdulrahman, der leder overvågningsgruppen, siger, at syriske soldater og allierede militskrigere har indtaget en tredjedel af byen - blandt andet dele af de berømte romerske ruiner.

Flere bydele erobret

Statslige syriske medier siger, at hæren har erobret flere bydele inde i Palmyra, og det statslige tv viser optagelser af kraftig røg og voldsomme eksplosioner.

Regimets soldater kæmper mod IS-krigere både i vest, nord og sydlige Palmyra, tilføjer han.

Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der har base i London, indhenter dagligt oplysninger fra netværk mange forskellige steder i landet. Observatoriet har stor troværdighed hos internationale medier og er en af de mest citerede kilder over tabstal i krigen.

Kamp om kontrol med ørkenen

Præsident Bashar al-Assads hær og allierede militser gik ind i Palmyra torsdag, og har siden kæmpet for at vinde kontrol over hele oldtidsbyen.

Den, der kontrollerer oasebyen Palmyra, kontrollerer også den omkringliggende ørken - et område på over 30.000 kvadratkilometer, som strækker sig hele vejen over til Iraks grænse.

Det sendte chokbølger gennem det internationale samfund, da Islamisk Stat sidste år erobrede kontrol over den historiske by og begyndte at ødelægge uerstattelige kulturværdier.

/ritzau/