Syvårig pige tweeter fra Aleppo: Måske dør vi i nat

Bana Alabed og hendes mor, Fatemah, vil vise verden, hvordan livet i krigsplagede Aleppo i Syrien virkelig er.

Bana Alabed på syv år bor i Aleppo med sine forældre og sine to søskende. Hun drømmer om at blive lærer, når hun bliver stor. DR Nyheder har fået Banas mor tilladelse til at bringe billederne af hende. (© Bana Alabed/Twitter)

Når man er syv år gammel, bør livet handle om leg. Om lektier og kammerater. Om mor og far og brødre og søstre. Men for Syriens børn er bomber, sorg og frygten for døden altoverskyggende.

Det er Bana Alabed vidne på. Hun er syv år gammel og bor i Aleppo med sin familie. Sammen med sin mor, Fatemah, har hun en Twitter-konto, hvor hun fortæller om livet i Aleppo.

Verden skal vide, hvad der sker, så de kan hjælpe os, fortæller den lille pige i en video på det sociale netværk.

https://twitter.com/AlabedBana/status/780368067675230208

I de mange tweets, som familien har delt på Twitter, siden profilen blev oprettet i midten af september, fortæller de om deres liv i Aleppo, om frygten for de voldsomme bombardementer, de oplever på daglig basis, men også om de mange venner, bekendte og familiemedlemmer, de har mistet.

Først og fremmest opfordrer de verdenssamfundet til at gribe ind overfor det syriske regime og Ruslands bombardementer af Aleppo.

- Verden har glemt os, lyder det fra Bana i den første video, som familien har delt på Twitter.

Og det er med god grund, at familien frygter for deres liv.

I den seneste tid har alliancen mellem Syriens præsident Bashar al-Assad og Rusland nemlig intensiveret kampene i Aleppo i sådan en grad, at USA har kaldt Ruslands rolle i konflikten for "barbari".

Fanget i Aleppo

I løbet af én uge er over 1.000 personer blevet dræbt i luftangreb - hundredvis af dem børn som Bana. Op mod 100.000 børn er fanget i byen.

Flere hospitaler er blevet ødelagt i bombardementerne, og FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, har betegnet netop disse angreb som krigsforbrydelser. Syriens regering og Rusland anklages af oprørere og Vesten for at stå bag.

Observatører siger, at angrebene er udført med tøndebomber og klyngebomber.

Bed for os

I et af de seneste tweets fra Bana og hendes mor ser man den lille mørkhårede pige foran et nattemørkt vindue. Hun holder sig for ørerne, mens lyden af bomber gjalder. Hver gang en bombe sprænger, giver det et sæt i hendes lille krop.

"Bombe, bombe, bombe. Vi ved ikke, om vi dør i nat. Please, please, please, bed for os. Jeg lover, at jeg vil blive ved med at tweete hele natten. -Fatemah".

https://twitter.com/AlabedBana/status/782648435346436096

Efter Fatemah sendte tweetet afsted gik der 16 timer med stilhed fra familien i Aleppo. Men for kort tid siden delte de endnu et tweet med en video af familiens tre børn i sengen side om side.

"Hej verden. Vi er stadig i live", lyder teksten.