Tåregas og sten flyver gennem luften under protester i hovedgade i Beirut

Sikkerhedsstyrker forsøger at opløse en demonstration i Libanons hovedstad.

Libanons sikkerhedsstyrker affyrer her til aften tåregas for at opløse voldsomme protester i bydelen Hamra i Libanons hovedstad, Beirut.

Her har demonstranter aftenen igennem været på gaden og smadret facader til banker og hæveautomater i den travle hovedgade Hamra Street, der er pakket med butikker og restauranter.

De libanesiske sikkerhedsstyrker har tidligere på aftenen advaret alle fredelige demonstranter og bedt dem om at forlade Hamra Street og de nærliggende gader.

Sammenstødene begyndte ifølge nyhedsbureauet AP, da flere demonstranter blev anholdt.

Tidligere på dagen har demonstranter barrikaderet hovedveje i Beirut med brændende dæk som led i de tre måneder lange demonstrationer, som libaneserne selv betegner som en revolution.

Demonstranterne er utilfredse med en lang række ting. De vil af med korruption i landet og have erstattet regeringen, som beskyldes for at have kørt landet fuldstændig i sænk.

Blandt andet har det libanesiske pund mistet 60 procent af sin værdi i løbet af de seneste uger, der er indført grænser for, hvor mange kontanter der kan hæves ugentligt, og den tid, strømmen bliver afbrudt dagligt, er næsten fordoblet.

 • Aftenen igennem har der været demonstranter i hovedgaden Hamra Street, hvor bankfacader er blevet smadret. (Foto: WAEL HAMZEH © Scanpix)
  1 / 13
 • Politiet blev tidligere på aftenen sat ind, og flere demonstranter blev anholdt. (Foto: WAEL HAMZEH © Scanpix)
  2 / 13
 • Efter anholdelserne udviklede det sig til sammenstød mellem sikkerhedsstyrker og demonstranter. (Foto: MARWAN TAHTAH © Scanpix)
  3 / 13
 • Libanesere har i 90 dage været på gaden i protest mod landets regering og den mildest talt kuldsejlede økonomi i landet. (Foto: MARWAN TAHTAH © Scanpix)
  4 / 13
 • De seneste tre uger er protesterne foregået relativt fredeligt, men her til aften udviklede de sig til sammenstød. (Foto: WAEL HAMZEH © Scanpix)
  5 / 13
 • Demonstranter har blandt andet smadret facaden til Libanons centralbank. De er blandt andet vrede over, at der er indført restriktioner på, hvor mange penge der kan hæves hver uge. (Foto: WAEL HAMZEH © Scanpix)
  6 / 13
 • Tidligere på dagen barrikaderede andre demonstranter en hovedvej i Beirut. (Foto: MOHAMED AZAKIR © Scanpix)
  7 / 13
 • Der har i dag også været demonstrantioner foran det hus, som Hassan Diab bor i. Hassan Diab er nomineret til at være landets premierminister. (Foto: WAEL HAMZEH © Scanpix)
  8 / 13
 • Landets tidligere premierminister Saad al-Hariri trak sig fra posten som premierminister i oktober efter få dages demonstrationer. (Foto: ANWAR AMRO © Scanpix)
  9 / 13
 • Mange libanesere vil dog helt af med den siddende regering, hvor landets 18 forskellige religiøse sekter er repræsenteret i parlamentets 128 sæder. (Foto: ANWAR AMRO © Scanpix)
  10 / 13
 • Libanon skylder 150 procent af sit bruttonationalprodukt væk til banker, og der mangler helt basal infrastruktur i landet. (Foto: PATRICK BAZ © Scanpix)
  11 / 13
 • Der er blandt andet powercuts, hvor elektriciteten slår fra, seks timer om dagen i Beirut. Andre steder i landet kan der være powercut op til 10 timer i døgnet. (Foto: PATRICK BAZ © Scanpix)
  12 / 13
 • Efter et par ugers med mindre og stilfærdige protester, har demonstranter varslet, at der igen vil blive skruet op for blusset. (Foto: PATRICK BAZ © Scanpix)
  13 / 13