Tåregas og stenkast: 'Junglen' i Calais forsøges ryddet efter kaosnat

Nedrivningshold vender tilbage til flygtningelejren kaldet 'junglen' i byen Calais efter optøjer.

Franske myndigheders planer om at rydde et tilholdssted for tusindvis af flygtninge i havnebyen Calais i Frankrig går ikke efter planen.

Rydningen foregår under stor dramatik, og i nat kom det til optøjer mellem urobetjente og flygtninge, der nægter at forlade stedet:

Klik på play.

Mindst fire er anholdt, og flygtningene har påsat brande flere steder, skriver BBC.

Junglen i Calais

De franske myndigheder er begyndt på rydningen af flygtningelejren "Junglen" i Calais. Lejren har været omkring 7.000 menneskers hjem de seneste mange måneder. Efter planen skal "Junglen" være jævnet med jorden i begyndelsen af november.

Se Tema

I går blev omkring 100 skure fjernet, mens mindst 12 sheltere blev sat i brand. Samtidig kastede nogle flygtninge sten efter politiet.

To mænd slår på forbikørende lastbiler ved Calais:

Klik på play.

I dag prøver nedrivningsarbejdere påny at få flygtningene væk og føre dem til asyllejre under organiserede forhold.

Men protesterne er store og voldsomme, idet flygtningene her hellere vil søge asyl i England.

Flygtningene lever i telte, campingvogne og selvbyggede skure under uhumske forhold i området, der er blevet døbt 'junglen'.

De er desperate efter at komme over Den Engelske Kanal. Mange er parate til at sætte livet på spil ved at gemme sig i lastbiler, der kører gennem tunnellen fra Frankrig til England.

- At komme til Storbritannien er det, som folk her vil. Derfor løser det ingenting at begynde at ødelægge dele af 'junglen', siger Hayat Sirat, der er flygtet fra Afghanistan ifølge BBC til AP.

Sagen kort

  • 'Junglen' skal ryddes for at placere flygtningene under mere ordnede og sikre forhold.
  • Planen er, at omkring 1.000 flygtninge og migranter skal udsættes af lejren og flyttes til en nyoprettet containerby eller til lokale asylcentre.
  • Udsættelsen blev i sidste uge udskudt, efter flere nødhjælpsorganisationer advarede om, at der bor langt flere mennesker i lejren, end myndighederne er klar over.
  • Det er uvist, præcist hvor mange mennesker der bor i flygtningelejren. De lokale myndigheder anslår antallet til at være op mod 4.000, mens nødhjælpsorganisationer og beboere hævder, at der bor mellem 5.000 og 10.000 mennesker i den improviserede lejr.