Taiwan tillader homo-ægteskaber som første land i Asien

Flere tusinde taiwanere er gået på gaden for at fejre, at ægteskab mellem homoseksuelle bliver lovlige.

Taiwan bliver med den nye lov foregangsland i Asien, når det gælder homoseksuelles rettigheder. (Foto: AFP / Sam Yeh © Ritzau Scanpix)

I dag er en festdag i Taiwan, hvor tusindvis af taiwanere er gået på gaden for at fejre, at landets politikere har gjort homoseksuelle vielser lovlige.

Landet bliver dermed foregangsland, for ingen andre lande i Asien har endnu gjort det lovligt, skriver Reuters.

Regeringspartiet Democratic Progressive Party (DPP) gik forrest i parlamentet og fik lovgivningen stemt igennem med 66 stemmer for og 27 imod.

- I dag kan vi vise verden, at kærlighed vinder, skriver præsident Tsai Ing-Wen på Twitter. Hun gik i 2016 til valg på at gøre vielser af homoseksuelle lovlige.

Homoseksuelle vil fremover have de samme ægteskabsrettigheder som heteroseksuelle. Reuters beretter dog, at det kan stække præsident Tsai Ing-wens chancer for at få endnu en periode i embedet, når der næste år er valg i Taiwan.

Homoseksuelles rettigheder i Taiwan splitter nemlig befolkningen. I 2018 stemte landets borgere imod homoseksuelles ret til ægteskab.

Oppositionspartiet Kuomintang kritiserer præsidenten for, at hun ikke har rettet sig efter sidste års folkeafstemninger.

Den konservative gruppe Coalition for the Happiness of Our Next Generation skriver ifølge Reuters, at lovgivningen er respektløs over for folket.

/ritzau/