Taiwans bikiniklatrer død efter styrt fra bjergside

Den 36-årige Gigi Wu har taget selfier iført bikini på over 100 bjergtinder.

Redningsmandskab i Taiwan arbejder på at bjærge liget af en omkommet klatrer, som blev berømt på sociale medier ved at tage selfier på bjergtoppe, mens hun var iført bikini.

Gigi Wu - som hendes fans omtalte som "Bikiniklatreren" - fortalte via en satellittelefon lørdag til venner, at hun var styrtet ned i en slugt i Taiwans Yushan nationalpark og var hårdt kvæstet.

Redningshelikoptere blev sat ind for at komme hende til undsætning, men dårligt vejr vanskeliggjorde operationen, og hun blev først lokaliseret mandag, da hun var død af sine kvæstelser.

- Vejrforholdene i bjergene er ikke gode, og vi har bedt redningsfolkene om at flytte den omkomne til et mere åbent sted. Når vejret tillader det, vil en helikopter hente liget og bringe det ned, siger Lin Cheng-yi fra redningsmandskabet i nationalparken.

Poserede på 100 bjergtoppe

Embedsmænd siger, at den 36-årige Wu havde fortalt sine venner, at hun var ude af stand til at bevæge den nederste halvdel af kroppen efter et fald på 20-30 meter. Hun kunne oplyse sine koordinater.

Wu var normalt iført almindeligt klatredragt, når hun besteg et bjerg, og skiftede først til bikini, når hun nåede toppen.

Selv om Taiwan overvejende er et tropisk land, så har det et væld af bjergtinder, hvor det om vinteren ofte er isnende koldt. De fleste tinder er over 3000 meter høje.

/ritzau/

Facebook
Twitter