Taliban dræber 20 betjente i Afghanistan

Ifølge afghanske kilder er 20 politifolk blevet dræbt i en serie af angreb på checkpoints i Afghanistans Helmand-provins.

Taliban har angrebet en række checkpoints i Helmand-provinsen. 20 betjente er blevet dræbt. Her ses en afghansk politibetjent, der holder vagt efter et selvmordsangreb på politihovedkvarteret i Jalalabad tidligere på måneden. (© Scanpix)

Taliban-krigere overløb i morges en række checkpoints i den uroplagede Helmand-provins i Afghanistan. Det skriver nyhedsbureauet AP.Ifølge lederen af samarbejdet mellem politi og militær i landet, Mohammad Ismail Hotak, er mindst 20 betjente blevet dræbt, og 10 er såret.Flere danske politibetjente er udstationeret i Afghanistan. De befinder sig dog, så vidt vides, alle i Kabul.Rigspolitiet er ikke bekendt med, at danske betjente er berørt af angrebet.

Taliban lider store tabAngrebene begyndte fredag aften og ramte politi-checkpoints i Musa Qala-distriktet, som er et af Talibans højborge.Taliban skulle ifølge Mohammad Ismail Hotak også have lidt store tab.Slaget i området er ifølge Hotak stadig igang, og forstærkninger er sendt til området fra andre distrikter. De fleste af de ramte checkpoints er relativt små, men også større befæstninger er blevet angrebet.

Andet angreb på to månederTaliban har taget ansvaret for angrebene. Den militante bevægelse har angrebet en række sårbare checkpoints over hele landet siden april i år.I sidste måned blev 19 betjente dræbt ved et angreb på Naw Zad-distriktet - også i Helmand-provinsen.Politiet og militæret har planlagt at forstærke checkpointsene med flere mænd.

Afghanerne kæmper aleneDe afghanske styrker kæmper i år alene, da USA og Nato har afsluttet deres indsats i landet.Det har betydet et voldsomt stigende antal dræbte. Mellem 1. januar og 7. maj er 2.322 militær- og politifolk blevet dræbt. Ifølge Nato er det 53 procent flere end i samme periode i 2014.Til sammenligning blev 2.217 amerikanske soldater dræbt fra invasionens start i 2001 til tilbagetrækningen sidste år.

Facebook
Twitter