Talibaner drømmer om et fredeligt liv: Men er det overhovedet realistisk?

Tirsdag begynder de interne forhandlinger mellem den afghanske regering og Taliban.

Taliban fejrer fredsaftalen i Laghman-provinsen i Afghanistan den 2. marts 2020. (Foto: Noorullah Shirzada © Scanpix)

Den 29. februar sluttede Vesten officielt fred med Taliban. USA underskrev en fredsaftale med oprørsbevægelsen, der blandt andet får USA til at trække alle soldater ud af landet.

Dermed synes drømmen om fred tættere på end nogensinde for Abdullah, der har været talibaner de sidste 15 år. Han drømmer nemlig om fred. Om at krigen i Afghanistan skal få en ende. Og om at hans børn ikke skal være tvunget til at kæmpe på den ene eller anden side.

Det fortæller den eneste danske journalist i Afghanistan og korrespondent for Weekendavisen, Nanna Muus Steffensen, i DR's nyhedspodcast Genstart.

Hun mødte manden bag dæknavnet Abdullah i en have i Helmand-provinsen. Han fortalte, at han er sikker på, at der nu endelig kan komme ro i landet, der ellers har været præget af krig i 19 år.

I morgen begynder de interne forhandlinger så mellem den afghanske regering og oprørsbevægelsen. Og selvom Taliban allerede i sidste uge brød den skrøbelige fred med et angreb, der kostede 20 mennesker livet, så drømmer talibaneren stadig om fred.

Men er det realistisk?

Det forsøger Nanna Muus Steffensen og vært Knud Brix at finde et svar på i podcasten Genstart.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk