Talsmand: Politiet jagter endnu en mand efter Paris-angreb

Det er dog for tidligt at sige, om den mistænkte har forbindelse til angrebet.

Talsmanden Pierre-Henry Brandet siger til radiokanalen Europe 1, at den mistænkte er blevet identificeret af de belgiske sikkerhedstjenester (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Scanpix)

Fransk politi er på jagt efter en mand, som de mistænker for at have forbindelse til angrebet på Champs-Élysées i aftes, hvor en betjent mistede livet og to betjente og en turist blev såret.

Den formodede gerningsmand mistede livet efterfølgende i en skudduel med politiet, men en talsmand fra det franske indenrigsministerium siger til fransk radio, at der kan være endnu en person involveret.

Det skriver Reuters.

Talsmanden Pierre-Henry Brandet siger til radiokanalen Europe 1, at de belgiske myndigheder i går underrettede deres franske kolleger om en belgisk mand, der muligvis var indblandet.

Direkte adspurgt, om den efterlyste har forbindelse til gårsdagens angreb, svarer han,

- Det er for tidligt at sige, og der er oplysninger, som skal verificeres, siger indenrigsministeriets talsmand, Pierre-Henry Brandet, til radiostationen Europe1.

Han tilføjer, at det især handler om at fastslå, om gerningsmanden i aftes havde medskyldige.

Pierre-Henry Brandet har tidligere fortalt, at en personbil kørte hen til et politikøretøj på gaden omkring klokken 21.00 lokal tid og åbnede ild med en maskinpistol og dræbte en betjent. Han forsøgte at flygte, mens han skød mod politiet og sårede to.

Han sagde også, at politiet var et bevidst mål.

Den franske præsident, Francois Hollande, var tydeligt berørt, da han talte til befolkningen over midnat.

- Vi stoler på vores politi og viser vores solidaritet. Jeg er dybt ulykkelig her til aften og vil give min dybeste medfølelse over for den dræbte betjents familie, sagde han, hvor han gjorde det klart, at angrebet efterforskes som terror.

Vi er overbeviste om, at de spor, som kan føre til en efterforskning, og som burde afdække hele sandheden, har karakter af terror, sagde han.