Talsmand: Trump har overvejet fyring af FBI-boss siden han blev valgt

Administrationen ser ingen grund til at stoppe Rusland-efterforskningen, selvom Comey er fyret.

Sarah Huckabee Sanders, talsmand for Det Hvide Hus, forklarede fyringen af FBI-direktøren på et pressemøde i dag. (Foto: SHAWN THEW © Scanpix)

- Præsidenten har mistet tilliden til Comey og, ærlig talt, har han overvejet at lade ham gå, siden den dag, han blev valgt.

Sådan lød beskeden ifølge CNN fra Sarah Huckabee Sanders, talsmand for Det Hvide Hus, på et pressemøde om fyringen af den nu tidligere FBI-direktør James Comey.

Talsmanden sagde også, at præsident Trump ikke fortryder, at han ikke har fyret Comey tidligere, fordi 'han ville give direktøren en chance'.

Administrationen forklarede tidligere på dagen, at Comey blev fyret for sin håndtering af sagen om den tidligere præsidentkandidat Hillary Clintons e-mails.

Sarah Huckabee Sanders fortalte på pressemødet, at James Comey 'smed en stang dynamit' ind i Justitsministeriet, og at han begik 'grusomheder ved at omgå kommandokæden', da han sidste år holdt pressemøde om e-mail-sagen uden en forudgående aftale med ministeriet.

- Det er simpelthen ikke tilladt, siger Sanders.

Præsidentkandidaten værdsatte Comeys arbejde

Da Donald Trump var Republikanerns præsidentkandidat, udtalte han, at han værdsatte Comeys arbejde - særligt i forbindelse med efterforskningen af Clintons e-mails.

Men der 'havde han en anden hat på', sagde talsmandenpressemødet.

- Hvis Hillary Clinton havde vundet valget - hvilket hun gudskelov ikke gjorde - og hun havde været i samme position, havde hun fyret Comey omgående, sagde Sarah Huckabee Sanders.

En række demokratiske kritikere mener ikke, at fyringen har noget med håndteringen af e-mail-sagen at gøre.

De mener derimod, at James Comey blev fyret, fordi han stod for efterforskningen af Ruslands påståede indblanding i det amerikanske præsidentvalg i 2017.

Sanders afviste på pressemødet, at der vil blive udpeget en særlig anklagemyndighed til efterforskningen af Ruslands forbindelser til Trump og hans folk under valgkampen.

- Det synes vi ikke er nødvendigt. Ingen vil have det her hurtigere ud af verden end os, sagde hun.

Hun understregede samtidig, at administrationen ikke ser grund til at, at FBI skulle stoppe efterforskningen af Ruslands påståede indblanding i præsidentvalget.

Facebook
Twitter