Taylor Swift truer med at trække sig fra prisshow: Jeg må ikke spille mine egne sange

Popstjernen Taylor Swift beder fans om hjælp i strid med tidligere pladeselskab.

Taylor Swift må ikke spille sine gamle sange, skriver hun på Twitter, hvor hun angriber sin tidligere manager. (Arkivfoto) (Foto: CAITLIN OCHS © Scanpix)

Stjernen bag hits som 'Shake It Off' og 'Bad Blood' beder nu sine fans om hjælp i den lange strid med chefen for sit tidligere pladeselskab, Scott Borchetta, og sin tidligere manager, Scooter Braun, der har købt rettighederne til Swifts bagkatalog af sange.

I en lang post på Twitter skriver Taylor Swift, at de to forhindrer hende i at optræde med et medley at sine gamle hits ved en optræden ved American Music Awards 24. november, hvor hun skal tildeles prisen som årtiets kunstner.

- Scott Borchetta og Scooter Braun har nu meddelt, at jeg ikke må optræde med mine gamle sange på tv, da det er at genindspille sangene, før jeg har tilladelse til det næste år, skriver hun.

Desuden fortæller hun, at Netflix de seneste år har arbejdet på en større dokumentarfilm om hendes liv, men at sangene heller ikke må optræde i filmen. Eller det vil sige; Swift må bruge sangene, hvis hun afstår fra at genindspille dem - noget, som hun ser frem til - og hvis hun afstår fra at tale dårligt om Borchetta og Braun.

- Det budskab, de sender til mig, er klart: Vær en god, lille pige - og hold din kæft. Ellers bliver du straffet, skriver hun.

I stedet opfordrer hun sine fans til at lægge pres på sine modstandere. Blandt andet via de andre kunstnere, som Scooter Braun repræsenterer.

- Det her er forkert. Ingen af de her to mænd var med til at skrive sangene eller opbygge mit forhold til mine fans, skriver hun.

Bieber forsvarer manager

En af de kunstnere, der har Scooter Braun som manager, er Justin Bieber, der ifølge CNN tidligere har tilbudt at mægle i konflikten.

- En ting ved jeg: Scooter og jeg elsker dig begge. Jeg føler, at den eneste måde at løse konflikter er gennem kommunikation. Snak frem og tilbage på sociale medier løser intet, skrev han i sommer.

Men ved samme lejlighed stillede han også spørgsmålstegn ved sin kollegas offentlige udmeldinger i striden.

- Hvad forsøger du at opnå ved at skrive denne blog? Det virker på mig som om det er at få sympati. Du ved også, at du ved at poste dette får dine fans til mobbe Scooter, skriver han.

'Værst-tænkelige scenarie'

Dengang var det en reaktionen post på Tumblr, hvor Taylor Swift kaldte købet af hendes sange for det "værst-tænkelige scenarie".

Hun anklager Scooter Braun for at stå bag "årelang mobning" af hende. Hun mener, at han blandt andet har fået sine klienter, Kim Kardashian og Kanye West, til at deltage i mobningen.

- Scooter har frarøvet mig mit livsværk, som jeg ikke fik tilbud om at købe. Faktisk ligger min musikalske produktion i hænderne på én, der har prøvet at ødelægge den, skrev hun

Striden handler om sangene fra Tylor Swift første seks plader, som fulgte med i købet, da Braun i juni købte pladeselskabet Big Machine Label Group.

Scooter Braun har til gengæld i en podcast udtalt, at der ikke ligger "onde hensigter" bag hans handlinger.

Hverken Scott Borchetta eller Scooter Braun har endnu udtalt sig offentligt om den seneste kritik fra Taylor Swift.

Facebook
Twitter