Teknisk fejl skyld i Leicester-ejers helikopterstyrt

Ifølge en rapport var det en teknisk fejl, som fik piloten til at miste kontrollen.

Klubejer Vichai Srivaddhanaprabha er de seneste uger blevet hyldet ved King Power Stadium i den engelske by Leicester. (Foto: Andy rain © Scanpix)

Fodboldfans verden over måtte se målløst til, da en helikopter med ejeren af den engelske fodboldklub Leicester City FC, Vichai Srivaddhanaprabha, styrtede ned kort efter den havde forladt King Power Stadium.

Og i de seneste seks uger har alle ventet på at få svar på, hvad der førte til ulykken og kostede i alt fem mennesker livet den 27. oktober.

Årsagen til, at piloten mistede kontrollen med helikopteren var en fejl i en mekanisme, som sammenkobler pilotens pedal og halerotoren, der blandt andet har den funktion at stabilisere helikopteren.

Det viser en rapport udarbejdet af enheden, der efterforsker flyulykker (AAIB), skriver The Independent og BBC.

- Det er en prioritet at efterforske startpunktet og det præcise forløb for fejlen, der forårsagede den manglende kontrol med halerotoren, står der i rapporten ifølge Evening Standard.

Resterne af helikopteren der styrtede ned kort efter den havde forladt stadion. (Foto: ANDREW YATES © Scanpix)

Helikopter mere end 130 meter oppe

Det midtengelske fodboldhold, som overraskede hele verden, da det imod alle odds endte som nummer et i Premier League i 2016, havde netop spillet uafgjort mod West Ham United, da den thailandske klubejer kort efter forlod stadion i selskab med flere af sine ansatte i AW169-helikopteren.

Vidner så efterfølgende helikopteren flyve væk, før piloten tydeligt mistede kontrollen over helikopteren, der var omkring 130 meter oppe i luften, da den styrtede mod jorden ved et nærliggende parkeringsområde.

Efterforskningen af styrtet pågår stadig.

Facebook
Twitter