Telenor indfører betalt barsel i Asien

For at tiltrække og fastholde kvindelige chefer indfører Telenor nu betalt barsel i seks måneder for alle - også i de asiatiske lande

Mange asiatiske kvinder har kun tre måneders betalt barsel. Nu får de ansatte i Telenor 6 måneder istedet. (Foto: Edgar Su © Scanpix)

Det store norske teleselskab Telenor indfører seks måneders betalt barsel til selskabets kvindelige ansatte i hele verden fra næste år.

Det får størst betydning for medarbejderne i Asien, for i Europa er barselsordningerne allerede på samme niveau eller bedre.

Flere kvinder i ledende stillinger

Initiativet skal bidrage til at sikre 30 procent kvinder i lederstillinger inden 2020, skriver Telenor i en meddelelse.

Telenor har i dag 33.000 ansatte, og i dag er 27 procent af Telenors ledere kvinder.

- Vi ved, at en arbejdsstyrke præget af mangfoldighed bidrager til øget innovation og bedre resultater, siger Telenors direktør, Sigve Brekke og uddyber:

- Som et initiativ til at tiltrække, fastholde og videreudvikle kvindelige ledertalenter indfører vi minimum seks måneders betalt barsel for kvindelige ansatte verden over, siger hun.

Tør planlægge familieforøgelse

Tiltaget betyder, at man i Telenor Myanmar kan holde på kvindelige medarbejdere, mener en regnskabschef.

- Det betyder, at min mand og jeg kan begynde at planlægge at få et barn, siger Caroline Yin Yin Htay, som er regnskabschef for Telenor Myanmar, til avisen Aftenposten.

- Jeg har for nylig mistet to medarbejdere, fordi de fik børn. De havde ikke mulighed for at komme tilbage efter to måneder, siger regnskabschefen.

Almindeligt med kun tre måneders betalt barsel

I lande som Indien og Thailand har kvindelige ansatte, som reglerne er nu, ret til tre måneders betalt barsel.

33 procent af Telenors ansatte er kvinder.

Initiativet koster ifølge teleselskabets eget skøn omkring 20 millioner norske kroner, og det er dermed en "billig investering", der skaber en bedre virksomhed, siger HR-chef Jon Erik Haug til Aftenposten.

/ritzau/