Terror udsætter kronprinsessens tur til Burkina Faso

Kronprinsesse Mary og udenrigsminister Kristian Jensen tager alligevel ikke til Burkina Faso.

I weekenden blev Splendid Hotel i Burkina Fasos hovedstad udsat for et terrorangreb, der dræbte 29 mennesker. Det får nu Kronprinsessen og udenrigsminister Kristian Jensen (V) til at udsætte deres fælles rejse til landet. (Foto: © Joe Penney, Scanpix)

Kronprinsesse Mary og udenrigsminister Kristian Jensen (V) udsætter deres fælles rejse til Burkina Faso efter weekendens terrorangreb, der dræbte 29 personer.

- På grund af sikkerhedssituationen er det desværre nødvendigt at udsætte Kronprinsessens og mit besøg i Burkina Faso. Men jeg ser meget frem til at kunne gennemføre besøget, så snart det er muligt, siger Kristian Jensen i en pressemeddelelse.

Han gentager samtidig sin fordømmelse af terrorangrebet i det vestafrikanske land.

- Burkina Faso er et land, som har vist en ukuelig vilje til demokrati, og terrorister skal ikke have lov til at ødelægge befolkningens ønske om at leve i fred og stabilitet, siger Kristian Jensen.

Terrorangrebet var rettet mod et hotel i Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou. Tre gerningsmænd blev dræbt under angrebet. Den militante gruppe al-Qaeda i Nordafrika (Aqim) har påtaget sig skylden for angrebet.

/ritzau/