Terrorangreb i New York afværget

Det amerikanske forbundspoliti FBI afværgede i aftes et terror-angreb i New York. Fire mænd blev anholdt efter flere måneders overvågning.

Det amerikanske forbundspoliti FBI afværgede i aftes et terror-angreb i New York.

Fire mænd blev anholdt, da de havde i aftes fyldt en bil med, hvad de troede var plastisk sprængstof. Formålet var et bringe dette sprængstof til sprængning i bydelen Bronx i New York ved jødiske synagoger og jødiske ejendomme.

Men sprængstoffet var falsk, og gruppen havde fået det leveret af en FBI-agent, som i månedsvis havde overvåget dens aktiviteter.

Falsk stinger-missil

Det samme gælder et stinger-missil, som gruppen troede, at den havde købt, men som ligeledes var leveret af FBI-agenten og derfor ikke virkede.

Et stinger-missil er et skulderbårent missil, der kan skyde fly ned. Gruppen havde i ramme alvor planer om at forsøge at nedskyde militærfly ved en militær lufthavn uden for New York.

Amerikanske statsborgere

FBI har ifølge The New York Times efterforsket sagen siden juni sidste år. Tre af mændene skulle være af arabisk afstamning, mens den fjerde har haitianske rødder. De er alle muslimer, og tre af dem er amerikanske statsborgere, skriver The New York Times.

Hjemmegroede terrorister

Ifølge den danske terrorekspert Lars Erslev Andersen, der er seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, er det bemærkelsesværdigt, at de fleste af fire mislykkede terrorister var født i USA og altså "hjemmegroede terrorister".

- Det har ikke været det store problem i USA hidtil. Det er egentlig bemærkelsesværdigt, at der i betragtning af den profil, som USA har, ikke har været flere problemer med den slags.

- Men nu har de altså fået det, konstaterer Lars Erslev Andersen i en samtale med Radioavisen.