Terrordømt danskers fængselsstraf halveret

Den terrordømte dansker fra terrorsagen i Sarajevo har fået nedsat sin fængselsstraf med syv år til seks år og fire måneder.

Den terrordømte dansk-tyrker AC har ved retten i Sarajevo næsten fået halveret sin straf for indblanding i den meget omtalte terrorsag. (© DR)

Den terrordømte dansktyrker AC har fået nedsat sin fængselsstraf med syv år.

Dermed skal han kun afsone seks år og fire måneder bag tremmer for sin indblanding i den såkaldte terrorsag fra Sarajevo, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Det er et appelråd i Bosnien, som har nedsat straffen. En afgørelse som ikke kan ankes.

Også den svenske mand, "Maximus", som blev dømt i samme sag som AC har fået nedsat straffen. Han blev sidste år i dømt 15 år og fire måneders fængsel, men skal nu kun bag tremmer i otte år og fire måneder.

Højere straf til bosniske mænd

Til gengæld kan to bosniske mænd, som også blev dømt i sagen, nu se frem til en længere fængselsstraf, end der var udsigt til i første omgang. De skal begge ind og sidde i fire et halvt år. Rettens dom lød ellers i første omgang kun på to et halvt år.

Terrorsagen i Sarajevo begyndte, da AC og Maximus blev anholdt i en lejlighed i Sarajevo i 2005. Her beslaglagde politiet blandt andet våben, sprængstof og andet materiale, som gav mistanke om planlægning af islamistisk terror.

Sagen førte kort efter til anholdelser i den såkaldte terrorsag fra Glostrup, hvor den 17-årige Abdul Basit Abu-Lifa sidenhen er blevet idømt syv års fængsel for at planlægge terror.