Terrorfrygt: Betonklodser beskytter nu Londons broer

Londons gader terrorsikres bedre, imens kræver udenrigsminister svar fra politiet om gerningsmændene.

Fodgængere vågnede i dag op til store betonbarrikader på Westminster Bridge foran det britiske parlament. (Foto: HANNAH MCKAY © Scanpix)

Cyklister og fodgængere i London skal vænne sig til at navigere mellem tonstunge betonklodser, som i nattens løb er sat op på flere broer i byen.

Det sker for at forhindre nye dødbringende terrorangreb som det i weekenden, hvor en varevogn bevidst blev kørt ind i de gående på London Bridge.

Efter dødskørslen fortsatte tre gerningsmænd til det nærliggende Borough Market, hvor de med lange knive stak tilfældige mennesker ned.

- Vi anerkender, at offentligheden er ivrig efter sikkerhed i kølvandet på terrorangrebene i London, og vil vil forsikre dem om, at vi tager alle forholdsregler for at gøre hovedstaden til et sikkert sted at bo, arbejde og besøge, lyder det fra politiet i en pressemeddelelse ifølge BBC og Daily Mail.

Politiet har siden angrebet gennemgået og revideret sikkerhedsforholdene på byens 33 broer.

Derfor kan man nu se, at der eksempelvis er sat barrierer op på både den terrorramte London Bridge og Westminster Bridge, som fører hen til det britiske parlament.

- Barriererne skal øge sikkerheden på, hvad der er nogle af Londons travleste broer. De er designet specifikt til at begrænse fjendtlige køretøjer og er et nationalt aktiv, der anvendes over hele Storbritannien, lyder det fra ordensmagten.

Politiet fastslår, at man er ved at undersøge, om der er andre steder i London, som nu skal sikres med betonklodserne.

Sikkerhedsforanstaltningen minder om den, som dansk politi har vurderet nødvendigt på blandt andet Strøget i København i kølvandet på flere terrorangreb med lastbiler.

Syv personer blev dræbt under angrebet, og 48 fik kvæstelser. Heraf er 36 fortsat indlagt, og 18 af dem er i kritisk tilstand, oplyste hospitalsvæsenet tidligt i morges.

  • Det var her på London Bridge, at varevognen blev kørt ind i fodgængerne. Nu går fodgængerne langs et slags hegn af beton som værn mod nye angreb. (Foto: Justin Tallis © Scanpix)
  • Sådan ser barriereren ud på Westminster Bridge i det centrale London, hvor bilisterne og fodgængerne nu er adskilt. (Foto: Justin Tallis © Scanpix)
  • Også på Waterloo Bridge har politiet gjort sig nye forholdsregler og sat betonbeskyttelsen op. (Foto: Justin Tallis © Scanpix)
1 / 3

Udenrigsminister undrer sig over myndigheder

Storbritanniens premierminister Theresa May oplyste i dag, at politiet nu har identificeret de tre mænd, som stod bag angrebet. Og især den ene, den pakistanskfødte Khuram Shazad Butt, bliver omtalt i de britiske medier.

For han havde allerede været i politiets søgelys helt tilbage i 2015, men dengang droppede man at undersøge ham nærmere, og han blev udelukket som potentiel terrorist.

Sidste år dukkede han op i en tv-dokumentar om radikal islamisme, hvor man ser ham diskutere med politiet efter at have fremvist et flag, der ligner terrorgruppen Islamisk Stats i en park.

Theresa May siger ifølge The Guardian, at hun ikke vil kommentere efterforskningen, så længe den er i gang.

Det vil hendes udenrigsminister og Londons tidligere borgmester, Boris Johnson, til gengæld. Han forstår godt, at briterne må undre sig, når de i medierne kan læse, at myndighederne allerede havde haft spot på en af gerningsmændene.

- Folk ser på avisforsiderne i dag og vil sige; 'Hvordan i alverden kunne vi lade denne mand og måske flere slippe gennem nettet. Hvordan kunne han have være med i en Channel 4-udsendelse og begå grusomheder som dette? Det er et spørgsmål, som skal besvares af MI5, af politiet, i takt med at efterforskningen skrider frem, siger Boris Johnson ifølge The Guardian.

Facebook
Twitter