Terrorister og mordere - Europas mest eftersøgte mænd og en enkelt kvinde

Politiet har samlet Europas 45 mest eftersøgte personer på en hjemmeside.

Et galleri af forbrydere møder besøgende på den nye hjemmeside. (© Europol)

Europas 45 mest eftersøgte personer fylder skærmen på den nye hjemmeside eumostwanted.eu.

Det europæiske politi-netværket Enfast står bag hjemmesiden, som skal skaffe politiet flere henvendelser fra offentligheden i jagten på de eftersøgte personer.

Det mest prominente navn på listen er formentlig franske Salah Abdeslam, der eftersøges for at have deltaget i planlægning og udførelse af terrorangrebet mod Paris 13. november. Overvågningsbilleder viser, at Salah Abdeslam fungerede som chauffør for flere af de terrorister, som myrdede civile i Paris.

Den eneste anden eftersøgte for terrorisme på hjemmesiden er Mohamed Abrini, der mistænkes for medvirken til terrorangrebet i Paris.

Dansk politi har bidraget med to sager til listen. Det drejer sig om sudanesiske Ahmed Numan Isaac Rahma - bedre kendt som "Jaguar" - og serberen Mirzet Bronja, der eftersøges for henholdsvis mord og narkokriminalitet.

Mord, væbnet røveri, narkohandel og voldtægt er ord, som går igen på hjemmesiden, der i øvrigt tæller 44 mænd og en kvinde.

Marina Cecilia Kettunen har den tvivlsomme ære at være eneste kvinde blandt Europas mest eftersøgte. Den kun 19-årige finne eftersøges for bedrageri af særlig grov karakter.

/DR Nyheder/