Terrorister om våbenhvile: Vogt jer - et kneb fra Vesten

Terroristgruppen Nusra-fronten opfordrer syriske oprørsgrupper til at ignorere den kommende våbenhvile og kæmpe videre.

En kriger fra den syriske oprørsgruppe Failaq al-Rahman-brigaden tager position i byen Arbin i Ghouta-regionen i udkanten af den syriske hovedstad, Damaskus. - Kæmp videre, lyder opfordringen fra Nusra-fronten. (Foto: AMER ALMOHIBANY © Scanpix)

Mens USA og Rusland håber, at den kommende våbenhvile i Syrien bliver respekteret, så håber Nusra-fronten på det modsatte.

Gruppen, der har forbindelse til terrornetværket al-Qaeda, kæmper side om side med flere mere moderate oprørsgrupper i Syrien. Og kampene skal gerne fortsætte, efter våbenhvilens indtræden ved midnat, hvis det står til Nusra-frontens leder, Mohammad al-Jolani.

- Vogt jer for dette kneb fra Vesten og Amerika, for alle vil presse jer til at krybe tilbage under det undertrykkende regimes kontrol, siger Mohammad al-Jolani ifølge AFP på en båndet optagelse i Orient News TV.

- Intensiver jeres angreb og lad ikke deres fly og store antal soldater skræmme jer, lyder den direkte opfordring til de syriske oprørere fra Nusra-frontens leder.

Paraplyorganisationen for den samlede syriske opposition (HNC) oplyste fredag, at 100 syriske oprørsgrupper har tilsluttet sig våbenhvilen, som Rusland og USA har taget initiativ til.

I løbet af fredagen har Rusland intensiveret angrebene på en række syriske oprørsgrupper, og præsident Vladimir Putin har understreget, at Rusland vil fortsætte angreb mod grupper, som landet opfatter som terrorister.

Både USA og Rusland har udtrykt håb om, at våbenhvilen bliver respekteret, så der kan komme en pause i den indtil videre fem år lange konflikt.