Tema Terror i Bruxelles

Terrormistænkt såret efter stor politiaktion i Bruxelles

Efter en større politiaktion i Bruxelles-bydelen Schaerbeek er én person blevet anholdt.

En terrormistænkt ligger på en sporvognsstation efter at politiet har skudt og såret ham i en aktion i Schaerbeek.

I eftermiddag foregik der en større politiaktion i bydelen Schaerbeek i Bruxelles. En person blev anholdt under aktionen og lettere såret af skud. Det skriver flere belgiske medier blandt andet den belgiske tv-station RTBF.

Overfor tv-stationen bekræfter borgmesteren i Schaerbeek, Bernard Clerfayt, at politiet har foretaget en anholdelse, og politiaktionen er overstået. Ifølge RTBF var der to eksplosioner i forbindelse med operationen.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

Den anholdte har, ifølge borgmesteren, forbindelse til angrebene i Bruxelles, og ligeledes gårsdagens anholdelse i Paris, hvor Frankrigs indenrigsminister oplyste, at fremskredne planer om et angreb var blevet forhindret.

Yderligere to personer er i dag blevet anholdt under andre aktioner i Bruxelles blandt andet i bydelen Forest, oplyser den belgiske statsanklager ifølge Reuters. Også disse anholdelser er kædet sammen med den anholdte mand i Paris.

Siden terrorangrebene i Bruxelles tirsdag har det belgiske politi gennemført en række politiaktioner. Torsdag aften førte det til anholdelse af seks personer.

Belgisk politi slæber den terrormistænkte væk, efter at han er blevet såret af skud. (Foto: handout © Scanpix)

Bydelen Schaerbeek blev kendt allerede et halvt døgn efter terrorangrebet, hvor politiet fandt sømbomber, et IS-flag og kemiske produkter i en lejlighed.

Det var herfra, at tre mænd, der stod bag angrebene tirsdag morgen, tog en taxi til lufthavnen Zaventem, hvor de begik deres attentater mod lufthavnen og en metrostation i Belgiens hovedstad Bruxelles.

Indtil videre meldes 31 mennesker dræbt og knap 300 såret.