Texas forbereder sig på værste orkan i 11 år

Titusindvis er blevet evakueret og nationalgarden er indkaldt, inden orkanen ’Harvey’ rammer den amerikanske stat Texas.

Butikshylderne er tomme mange steder i den amerikanske stat Texas, efter at orkanvarslet har fået borgerne til at hamstre.

Flere byer langs den amerikanske golfkyst forbereder sig netop nu på orkanen ’Harvey’, der forventes at ramme land i eftermiddag dansk tid.

Den tropiske orkan brugte torsdagen på at bygge sig så stor, at den nu bliver kategoriseret som en kategori 3-orkan. Det kan betyde vindstyrke på mere end 200 kilometer i timen og store mængder regn.

Det skriver The Guardian og CNN.

Dermed ser 'Harvey' ud til at blive det mest kraftfyldte vejrsystem, der rammer USA, i næsten 12 år.

https://twitter.com/NWSEastern/status/900769576685850624

Flere amerikanske amter har valgt at indføre obligatorisk evakuering af borgere, der bor i lavtliggende områder.

- Jeg sender ikke både derned, efter vi har fortalt folk, de skal forlade området. Jeg sætter ikke mine ansattes liv på spil for at få jer ud. Så er det jeres eget problem, siger Skipper Osborne, der er sherif i amtet Matagorda, der ligger sydvest for storbyen Houston.

Guvernøren i Texas har også indkaldt omkring 700 af statens nationalgarde, mens militærhelikoptere er standby i storbyerne Austin og San Antonio, hvis der bliver brug for redningshold.

Hamstrer og barrikaderer sig

Orkanvarslet har fået folk til at hamstre mad- og drikkevarer, hvilket betyder, at butikshylder står fuldstændigt tomme.

- Vi må vente og se, hvad der sker. Vi er forberedte og må gøre, hvad der skal til for at klare os, siger Kim Fraleigh, der har fyldt indkøbsvognen op i byen Sugar Land.

Texanerne i byerne langs Den Mexicanske Golf har også forberedt sig ved at barrikadere huse med sandsække og brædder for døre og vinduer.

Imens har olieindustrien evakueret mandskab fra olieplatforme i Den Mexicanske Golf, og flere steder har man valgt at lukke flere olieraffinaderier.

Det betyder, at benzinprisen er steget voldsomt de seneste uger.

Sidste gang en kategori 3-orkan ramte USA var i 2005, hvor orkanen Wilma ramte kysten i Florida. Her mistede 87 mennesker livet

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk