Texas' guvernør om orkanen Harvey: Det bliver en meget stor katastrofe

Orkanen forventes at ramme den amerikanske kyst i løbet af natten dansk tid.

Langs Texas' kyst er bølgerne allerede begyndt at blive voldsommere end normalt. (Foto: Joe Raedle © Scanpix)

Der venter de amerikanske stater Texas og Louisiana nogle alvorlige døgn, når orkanen Harvey for alvorlig tager til i løbet af natten til lørdag dansk tid.

Guvernøren i Texas, Greg Abbott, siger til BBC, at staten står over for "en meget stor katastrofe", og at der vil være behov for øget hjælp.

I et brev til USA's præsident Donald Trump har guvernøren bedt om føderal bistand.

- Orkanen kombineret med regnvejr kan let føre til skade for milliarder af dollars og næsten helt sikkert tab af liv, siger han ifølge BBC.

Derudover har Greg Abbott indkaldt omkring 700 af statens nationalgarde, mens militærhelikoptere er standby i storbyerne Austin og San Antonio, hvis der bliver brug for redningshold.

Ifølge Det Hvide Hus planlægger USA's præsident, Donald Trump, at rejse til Texas i begyndelsen af ugen.

  • Bølgerne langs Texas' kyster er begyndt at tage til. (Foto: Joe Raedle © Scanpix)
  • På statens motorveje varsler man om orkanen Harvey, der forventes at ramme i nat dansk tid. (Foto: DARREN ABATE © Scanpix)
  • Borgere venter på, at orkanen Harvey rammer Texas. (Foto: Joe Raedle © Scanpix)
  • Alejandra Cisneros og Stephanie Cisneros forsøger at gå tur langs stranden, mens regnen og vinden tager til. (Foto: Joe Raedle © Scanpix)
  • Flere forretninger er begyndt at lukke ned og forberede sig på orkanen. (Foto: Joe Raedle © Scanpix)
1 / 5

USA's Nationale Orkan Center har meddelt, at Harvey nu bedømmes til at være en kategori tre-orkan, hvor fem er det værste. Det kan betyde vindstyrke på mere end 200 kilometer i timen og store mængder regn.

Ifølge BBC forventer centret, at der vil komme livstruende oversvømmelser i og omkring Texas' største by Houston. Orkanen kan føre op til 97 centimeter regn med sig og vindstød på helt op til 210 kilometer i timen.

https://twitter.com/NWSEastern/status/901163184324849665

Dermed forventes det, at Harvey bliver det mest kraftfyldte vejr, der rammer USA, i næsten 12 år.

Sidste gang en kategori 3-orkan ramte USA var i 2005, hvor orkanen Wilma ramte kysten i Florida. Her mistede 87 mennesker livet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk