Texas-senator i massiv modvind for at flygte til varmen midt i vejrkaos: 'Mine piger har frosset i to dage'

Senator Ted Cruz på vej til Mexico med sin familie, mens Texas kæmper mod frosten. Nu er han vendt hjem.

Ted Cruz får massiv kritik for at forlade farligt vejr i delstaten Texas. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Det er ikke kun udenfor vinduerne, at der er usædvanligt meget tryk på stormen i store dele af USA - herunder især i sydstaten Texas.

Delstatens republikanske senator Ted Cruz er også havnet i strid modvind, efter at han onsdag aften lokal tid valgte at forlade kulden i sydstaten for i stedet at rejse mod varmere himmelstrøg i Cancún i Mexico, hvor temperaturen er langt over 20 grader.

Og den beslutning lader det ikke til, at alle amerikanere vil tilgive ham for lige foreløbig - selvom senatoren igen er retur i delstaten, der på det seneste har været i undtagelsestilstand og lammet af hårde frostgrader.

På de sociale medier er der opstået en bølge af nye hashtags, og opslag med tilsvininger af Cruz bliver flere og flere. Samtidig har folk været på gaden i protest.

Demonstranterne vil have Cruz til at forlade senatorposten:

- Han burde ikke forlade staten, mens resten af os bliver hjemme og fryser. Jeg har netop fået strømmen tilbage efter 26 timer, så jeg er okay, men vi har brug for hjælp og ikke for ledere, der tager på ferie, siger en af dem.

På Twitter gør mange grin med Cruz under hashtags som "TedFled" og "CancunCruz", og flere lægger ikke skjul på vreden.

Her et par eksempler på nogle af opslagene:

Ville være en god far

Den historisk kolde og voldsomme vinter i USA har lammet flere af landets sydlige stater og i særdeleshed Texas. Dér lever millioner af indbyggerne i mørke og kulde efter store el-nedbrud.

Mindst 30 personer har mistet livet den seneste uge som følge af de ekstreme kuldegrader i USA. Texas er hårdt ramt. (Foto: Joe Raedle © Scanpix)

Indbyggerne i Texas' største by Houston har fra borgmesteren fået besked på at spare på vandet. Mange står dog helt uden vandforsyning, fordi vandrørene er sprunget, og situationen har tvunget folk til at søge ly på herberger, varmestuer og hoteller.

Og kritikken af Ted Cruz går på, hvordan han overhovedet kunne tænke på at forlade delstaten midt i den kaotiske vejrsituation.

Flere gange i nat dansk tid, har senatoren understreget, at han fortryder beslutningen om at rejse væk.

Flere stod klar til at 'tage imod' Ted Cruz, da han vendte hjem til Texas.

Han begrunder den med, at han "gerne ville være en god far".

- Det var afgjort en fejl. Set i bakspejlet skulle jeg ikke have gjort det. Jeg prøvede bare at være en far.

- Når du har to piger, der har frosset i to dage og ikke har haft varme eller strøm, og de siger: "Vores undervisning er aflyst. Lad os komme væk herfra," så tror jeg, at mange forældre tænker, at hvis jeg kan hjælpe, så gør jeg det.

Sådan her lød det blandt andet også fra Cruz, da han igen var hjemme:

Vendte hjem før planlagt

Ted Cruz vendte snuden hjem til Texas i nat, og i første omgang lød meldingen, at han kun var fløjet med til Cancún for at "aflevere" sine døtre.

Men ifølge NBC News passer den forklaring ikke. Mediet skriver, at senator Cruz havde planer om at holde weekend i kystbyen ud til Det Caribiske Hav, og han havde først en returbillet til om lørdagen.

Da Cruz i nat igen var hjemme på egen adresse i Houston, sagde han sådan her ifølge NBC News:

- At rejse væk, når så mange texanere ikke har det godt, føltes ikke rigtigt, så jeg ændrede min returflyvning og fløj tilbage (...).

Ifølge New York Times har der i dagene op til rejsen floreret beskeder mellem Ted Cruz' kone, Heidi, og hendes veninder om at indlogere sig på luksushotellet Ritz-Carlton i Cancún for at undslippe kulden i deres hjem.

Cancún er et verdenskendt turistrejsemål i Mexico. Langt hovedparten af Mexicos turister kommer fra USA. Cancún er under coronapandemien blevet besøgt af mere end 3 millioner turister fra USA. (Foto: Stringer/Mexico © Scanpix)

Hvem er Ted Cruz?

50-årige Ted Cruz er lige nu hovedrolle i noget, der peger i retningen af at kunne udvikle sig til en ægte politisk skandale.

Ted Cruz håber, at han kan stille op som præsidentkandidat ved det næste amerikanske præsidentvalg. (Foto: pool © Scanpix)

Men hvem er han egentlig?

Cruz har en baggrund som advokat og har repræsenteret delstaten Texas i Senatet siden 2013.

Han stillede til det amerikanske præsidentvalg i 2016 for republikanerne og endte med at trække sig som den sidste republikanske kandidat til fordel for Donald Trump.

Cruz bliver betragtet som en af Republikanernes mulige præsidentkandidater til valget i 2024 - hvor han også er på genvalg som senator.

I sommer sagde han, at han "håber at stille op igen", og at kampen mod Trump for fem år siden var"det sjoveste, han nogensinde har prøvet".

Cruz er kendt for at være både meget religiøs og stærkt konservativ. Han er en hyppig gæst hos mediet Fox News, hvor han ofte har forsvaret den tidligere præsident Donald Trump.

Privat danner han par med Heidi Cruz, og de har to døtre på 12 og 10 år.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter