Thailand: Gulskjorter danner parti

Den thailandske bevægelse, der sidste efterår satte Bangkok på den anden ende, har besluttet at danne et politisk parti.

Her demonstrerer mindst 10.000 tilhængere af PAD - People's Alliance for Democracy. Nu danner de et egentligt parti. (Foto: Sukree Sukplang © Scanpix)

Thailands såkaldte gulskjorter danner et politisk parti, og i løbet af en uge til 10 dage er de overordnede programerklæringer for partiet klar.

Meddelelsen kom i dag på et stadion i Thailands hovedstad, hvor henved 30.000 tilhængere af det, der kaldes Folkets Demokratialliance (PAD), var mødt op i deres gule skjorter eller t-shirts.

Det var de gulklædte demonstranters protestbevægelse, som var med til at fremtvinge det militærkup, der i 2006 fjernede premierminister Thaksin Shinawatra fra magten.

Demonstranterne var på gaderne i hovedstaden igen i efteråret for at protestere imod regeringen, som de beskyldte for at være allieret med Thaksin. Det var dengang, da demonstranter blokerede og lukkede Bangkoks internationale lufthavn.