Thailand: Gulskjorter danner parti

Den thailandske bevægelse, der sidste efterår satte Bangkok på den anden ende, har besluttet at danne et politisk parti.

Her demonstrerer mindst 10.000 tilhængere af PAD - People's Alliance for Democracy. Nu danner de et egentligt parti. (Foto: Sukree Sukplang © Scanpix)

Thailands såkaldte gulskjorter danner et politisk parti, og i løbet af en uge til 10 dage er de overordnede programerklæringer for partiet klar.

Meddelelsen kom i dag på et stadion i Thailands hovedstad, hvor henved 30.000 tilhængere af det, der kaldes Folkets Demokratialliance (PAD), var mødt op i deres gule skjorter eller t-shirts.

Det var de gulklædte demonstranters protestbevægelse, som var med til at fremtvinge det militærkup, der i 2006 fjernede premierminister Thaksin Shinawatra fra magten.

Demonstranterne var på gaderne i hovedstaden igen i efteråret for at protestere imod regeringen, som de beskyldte for at være allieret med Thaksin. Det var dengang, da demonstranter blokerede og lukkede Bangkoks internationale lufthavn.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk