Thailand kræver, at man kan fremvise negativ coronatest ved indrejse. Michaela ved ikke, om hun kan komme hjem

De nye regler for ind- og udrejse til Thailand gælder ikke, hvis man er i Thailand og skal rejse ud.

Billedet her er af Michaela Christensen og familien forud for afrejsen til Australien (foto: Privat)

En række danske turister frygter, at de ikke kan komme ud af Asien, eftersom både Singapore og Thailand har ændret deres rejsevejledninger markant.

Singapore har lukket grænserne for samtlige turister, og Thailand kræver, at man kan fremvise en negativ coronatest, førend man kan få lov til at indrejse - det gælder også ved transit.

Udenrigsministeriet har opdateret rejsevejledningen til Thailand, efter de thailandske myndigheder har oplyst, at transitrejsende via til Thailand fra søndag den 22. marts ved check-in i lufthavne skal fremvise:

  • En sundhedserklæring. Sundhedserklæringen skal være underskrevet af en læge inden for de seneste 72 timer før afrejse. Myndighederne har udviklet en skabelon for sundhedserklæringen, som kan findes her.

  • Sundhedsforsikring. Sundhedsforsikringen skal have dækning op til US 100.000 dollars, svarende til ca. DKK 700.000 kr. Hvis rejsende ikke kan fremvise en sundhedserklæring og sundhedsforsikring ved check-in, kan flyselskabet nægtet adgang til fly.

Den danske ambasade i Bangkok oplyser, at de nye regler for ind- og udrejse til Thailand kun gælder, hvis man kommer til Thailand enten som endestation eller som transitland. De gælder ikke, hvis man er i Thailand og skal udrejse.

Thailand og Singapore er ofte transitlande for større asiatiske flyselskaber. Derfor er gode råd lige nu dyre på diverse grupper på Facebook, hvor danskere forsøger at finde ud af, hvad de nye regler betyder for deres hjemrejser.

Blandt dem er Michaela Christensen, som er sammen med sin mand og to børn i Sydney. De frygter, at de nye rejserestriktioner i Thailand bliver en udfordring.

- Det er et stort problem for os. Det er skræmmende, siger Michaela Christensen.

Familien havde billetter med Singapore Airlines med hjemrejsen ultimo april, men tilkøbte fredag billetter med Thai Airways over Bangkok i morgen, mandag, da Australien langsomt begyndte at lukke ned, som man også har set det i resten af verden den seneste uges tid.

- I sidste uge prøvede vi at få vores rejseselskab til at ombooke billetten, så vi kunne komme hjem før tid. Der skete ikke noget, så fredag besluttede vi os for at købe nye billetter.

Epidemi, pandemi - hvad er det, og hvordan adskiller det sig fra andet, der smitter? Se her:

'Et fit for flight-certifikat'

Søndag morgen lokal tid ændrede Thailand så deres indrejseregler, og nu kræver de, at man kan fremvise en negativ corona-test, hvis man skal have lov til at indrejse.

- Det er et kæmpe problem, at de thailandske myndigheder sætter det her i værk. Det er ikke muligt at vade ind på et hospital eller hos en praktiserende her i Australien for at få lavet den her test, siger Michaela Christensen.

- Vi har imidlertid fået et 'fit for flight-certifikat'. Vi har fået tjekket hals og hjerte og temperatur, men der står tydeligt på, at det ikke er en coronatest, så vi ved ikke, om det er nok.

Familien har hørt om udlændinge, der har fået lov til at forlade Australien med et sådant certifikat og andre, der ikke har.

- Vi har senest fået at vide, at Bangkok har givet lov til at transitere i dag. Og det er et stort problem, når vi skal flyve i morgen, siger Michaela Christensen.