Thailand: Soldat har dræbt mindst 20

Mindst 20 personer er blevet dræbt, efter at soldat går amok i Thailand.

Et billede fra overvågningskameraet i shoppingcentret Terminal 21 i Korat. (Foto: TERMINAL 21 SHOPPING MALL / HAND © Scanpix)

Dødstallet er steget til 20 personer i det nordøstlige Thailand, hvor en soldat har åbnet ild.

Det oplyser Kongcheep Tantrawanit, talsmand for Thailands forsvarsministerium, til Reuters.

Det er uvist, hvor mange der er såret, lyder det fra talsmanden. Tidligere lørdag oplyste politiet i byen imidlertid, at mindst 21 personer er såret.

Den mistænkte er en soldat, der fortsat er på fri fod. Tidligere på dagen befandt han sig i shoppingcentret Terminal 21 i byen Korat, nordøst for Bangkok. Her tog han ifølge lokale medier flere personer som gidsler. Byen er Thailands femtestørste.

Twitter skrev politiet en besked til de personer, der befandt sig i shoppingcentret.

- Til jer, der er i shoppingcentret, gem jer et sikkert sted, og slå jeres telefoner fra. Vi har sendt alle vores styrker til stedet for at hjælpe jer, skrev politiet.

Klokken 17 dansk tid oplyser talsmanden fra Thailands forsvarsministerium ifølge Reuters, at politi og soldater har stormet det pågældende butikscenter og hjulpet hundreder af personer med at flygte.

Specialstyrker ankommet

På video fra området omkring shoppingcentret har man både kunnet se folk flygte fra stedet og høre skud. Om disse skud er gerningsmandens eller politiets, vides dog ikke.

Lokalt politi siger, at soldaten først ankom til et hus og dræbte to mennesker, hvorefter han tog til en våbenbutik på hærens base og anskaffede sig et nyt skydevåben. Herefter kørte han til shoppingcentret og gik amok.

Lagde video og billeder op på Facebook

Gerningsmanden er af flere medier blevet identificeret som en 32-årig mand, og han lagde både inden og under skyderiet billeder og video op på sociale medier, herunder Facebook, hvor han er stærkt bevæbnet.

Efterfølgende har Facebook lukket mandens profil, og man lover, at man gør alt for at fjerne materiale fra gerningsmanden.

- Vores dybfølte tanker går til ofrene, deres familier og samfundet, der er påvirket af denne tragedie i Thailand. Facebook er ikke et sted for folk, der begår denne form for grusomhed. Vi tillader heller ikke, at folk hylder eller støtter dette angreb, skriver Facebook i en pressemeddelelse ifølge Reuters.

Opdatering: Artiklen er opdateret med forhøjet drabstal.

Facebook
Twitter