Thailands genåbning mislykkedes: 'Vi har savnet højsæson to år i træk nu'

Håbet var, at turisterne atter ville strømme til de hvide tropestrande, men frygten for at rejse langt væk hjemmefra og omikron har ødelagt Thailands ambition om en smertefri genåbning inden 2022.

De tomme lyseblå liggestole på stranden i Hua Hin vidner om et land og en genåbning i knæ.

Før pandemien var Thailand et af danskernes foretrukne feriemål udenfor Europa. Næsten 170.000 danskere besøgte landet alene i 2019.

Jongkolnee Rittiyong er blandt de 20 procent af thailænderne, der lever af indtægterne fra turismen. Og det er hårdt for tiden. (© DR Nyheder)

Men på den tomme strand i Hua Hin mærker indehaveren af en bod konsekvensen af de fraværende turister.

- Forretningen er lav på alle måder. Vi har savnet højsæson to år i træk nu. Der er meget få udenlandske turister. De fleste af mine kunder er lokale Hua Hin-beboere, fortæller Jongkolnee Rittiyong.

Danskerne udebliver også

I Hua Hins halvtomme gader finder man et lille stykke Danmark, men her svigter gæsterne også, fortæller ejeren Kurt, der har tilbragt 22 år i landet.

- Der er trist, det er sørgeligt. Jeg har meget ondt af thaierne. Det er dem, det går mest udover, siger Kurt, der tvivler på, at Thailand nogensinde bliver en lige så markant turistdestination som før den verdensomspændende krise.

- Meget af det er lukket og restriktioner og sådan noget. Det er ikke ligesom før, og det bliver det nok heller ikke.

Bangkoks turistattraktioner er tomme

Drømmer man om at have Bangkok næsten for sig selv, er tidspunktet det rette.

Selv foran byens største turistattraktion, Kongepaladset, er her næsten ingen turister.

Før i tiden kom der hvert år cirka 40 millioner turister til landet, men de første 10 måneder af i år tog kun 106.000 turister rejsen, selvom regeringen har forsøgt at genåbne landet siden 1. november. Her kunne vaccinerede komme ind i landet med PCR-test og et døgns karantæne.

Nopporn Jetsadajaratkul er hotelchef i Bangkok. Han frygter, at coronakrisen fortsætter:

Siden har omikron ramt mange af de lande, hvor turisterne kom fra, og indrejsereglerne er igen blevet strammet lige før jul.

Thailands forsøg på at genoplive turistsektoren blev kort.