Thailands hær tilbageholder Yingluck Shinawatra

Efter et langt møde fredag har hæren valgt at tilbageholde den tidligere premierminister indtil videre.

Thailands Militær tilbageholder tidligere premierminister Yingluck Shinawatra og hendes familie, oplyser en talsmand til Reuters. (Foto: CHAIWAT SUBPRASOM)

Det thailandske militær har fredag valgt at tilbageholde landets tidligere premierminister Yingluck Shinawatra. Det sker efter et daglangt møde, som Yingluck Shinawatra var blevet indkaldt til sent torsdag.

- Vi har tilbageholdt Yingluck, hendes søster og hendes svoger, siger en højtstående militærofficer til Reuters.

- Vi vil ikke gøre det i mere end en uge, det vil være for længe. Vi skal bare organisere forholdene i landet først, siger officeren.

Thailands tidligere premierminister Yingluck Shinawatra ankom tidligt fredag morgen dansk tid til en militærbase i Bangkok. Hun var indkaldt til et møde med ledere af militæret, der torsdag overtog magten i landet.

Tvunget til at træde tilbage

Yingluck Shinawatra blev den 7. maj tvunget til at træde tilbage, efter at forfatningsdomstolen fandt hende skyldig i magtmisbrug. Et medlem af hendes kabinet tog over. Siden er spændingerne i landet igen taget til, og torsdag kuppede militæret regeringen.

Den thailandske hærchef Prayuth Chan-ocha ankom også til fredagens møde.

Militæret meddelte desuden fredag, at 155 prominente personer - heriblandt flere medlemmer af den væltede regering - har fået forbud mod at forlade landet. Forbuddet rammer blandt andet Yingluck Shinawatra og flere af hendes familiemedlemmer.

Yingluck Shinawatra er søster til Thaksin Shinawatra, som var premierminister i Thailand fra 2001 frem til 2006, hvor han blev afsat ved et militærkup. Han er idømt to års fængsel in absentia for magtmisbrug og korruption.

Han beskyldes dog for fortsat at have styret Thailand gennem sin søster Yingluck Shinawatra, der blev premierminister i 2011.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk