Thailands myndigheder afviser udhungrede flygtninge

Thailand er begyndt at slå hårdere ned på strømmen af migranter, der kommer til landet ved hjælp af menneskesmuglere.

Bådflygtninge fra Myanmar og Bangladesh afventer deres skæbne i et shelter i landsbyen Matang Raya village i det nordlige Indonesien. De var strandet ud for Indonesien, og søndag blev i alt 469 bådflygtninge reddet i land. (Foto: Reza Juanda © Scanpix)

- Vi gav dem mad og vand for at leve op til vore menneskerettighedsforpligtelser, siger politichef.

Myndighederne i Thailand fandt torsdag en drivende båd på havet med 300 bådflygtninge, men de afviste at give fartøjet tilladelse til at lægge til, siger en højtstående politimand i Bangkok.

- Vi afviste at give dem tilladelse til at komme ind i landet. Men vi gav dem mad og vand for at leve op til vore menneskerettighedsforpligtelser, siger en ledende politimand, Puttichat Akhachan til Reuters.

Sendes til søs igen

Båden blev angiveligt fundet 17 kilometer ud for den sydlige ø Koh Lipe.

- De ombordværende på båden ønskede ikke at komme i land i Thailand, men vil hellere til Malaysia eller Indonesia, siger en anden højtstående thailænder, kontreadmiral Somchai Na Bangchang, fra den thailandske flåde.

Rohingya-flygtningene fra Myanmar siger, at menneskesmuglere ødelagde fartøjets motor og forlod dem.

Thailand har ændret kurs

Det buddhistiske flertal i Myanmar betragter de omkring 1,3 millioner muslimske rohingya-folk i landet som illegale immigranter fra Bangladesh.

Thailand er begyndt at slå hårdere ned på strømmen af migranter, der kommer til landet ved hjælp af menneskesmuglere.

Menneskerettighedsgrupper frygter, at hundredvis - eller måske tusindvis - af rohingya-flygtninge flyder rundt på synkefærdige både, efter at de er blevet svigtet af menneskesmuglerbander, som frygter myndighedernes nye optrappede indsats.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter