Thailands parlament forviser eks-premierminister fra politik før kontroversiel ris-retssag

Yingluck Shinawatra er ved parlamentsafstemning fundet skyldig i uagtsomhed over for statens ris-program.

Thailands parlament har stemt den tidligere premierminister, Yingluck Shinawatra, ud af politik forud for en kontroversiel ris-retssag. (Foto: © Damir Sagolj, Scanpix)

Thailands tidligere premierminister Yingluck Shinawatra er blevet udelukket fra at deltage i politik i landet de næste fem år efter en afstemning i parlamentet, skriver Reuters.

Thailands militær-ledede regering har fredag stemt i en rigsretssag om Yinglucks indblanding i et kontroversielt ris-opkøbsprogram.

Et nødvendigt flertal af forsamlingen har ifølge Reuters stemt for, at Yingluck Shinawatra er skyldig i uagtsomhed i forbindelse med ris-skandalen.

Ris-program har kostet Thailand 25 mia. kr.

Udfaldet af afstemningen indebærer, at den tidligere premierminister ikke må være en del af den politiske scene i landet i fem år.

Thailands forfatningsdomstol dømte i maj sidste år Shinawatra til at fratræde sit hverv som premierminister som følge af magtmisbrug.

Shinawatra har tidligere afvist de pågældende anklager.

Ifølge nyhedsbureauet dpa har statens ris-opkøbsprogram kostet Thailand, hvad der svarer til 25 milliarder danske kroner.

/ritzau/