Thailands regering: Hver dreng bliver mandsopdækket af to dykkere

Myndighederne har fremlagt en plan for, hvordan det indespærrede fodboldhold skal reddes ud.

De thailandske myndigheder har løftet sløret for, hvordan de indespærrede drenge skal reddes ud. (© Thailands regering)

Et reb, to dykkere per dreng og dykkerudstyr.

Det er en del af planen, der skal føre 12 fodbolddrenge og deres træner ud i friheden, efter at de har været indespærret dybt inde i grotte i nordlige Thailand i 15 døgn.

Thailands regering har netop udsendt en grafisk plan, der viser slagplanen, som skal afslutte det mere end to uger lange mareridt inden for få dage, skriver The Guardian.

Drengene bliver hver især ledt ud af grotten akkompagneret af to af de i alt 18 dykkere, som er med i redningsmissionen, der blev påbegyndt tidligt i morges dansk tid.

Hver dreng vil få monteret fuldt dykkerudstyr og får mulighed for at holde fast i et reb, mens de vil have en dykker på hver sin side.

Det har tidligere været frygtet, at drengene vil blive efterladt alene i et kort øjeblik, når de skal igennem snævre passager under redningsaktionen.

Men ifølge planen vil dykkerne frigøre deres lufttanke og rulle dem langsomt igennem den snævre passage, mens de guider drengene igennem.

Når dykkerne er kommet sikkert til et nyt kammer, så vil de kunne gå til udgangen af grotten og ud i friheden, lyder det i planen.

Det er nemlig lykkedes at reducere vandstanden med 30 centimeter i denne del af grotten alene i går.

Kæmper mod regnen

Mens dykkere har været inde i grotten i mere end seks timer, er regnen for alvor begyndt at fosse ned i området.

Ifølge CNN tyder det på, at der driver endnu mere regn ind fra det nordlige Laos.

- Jeg regner med, at regnen vil stige i intensitet de kommende dage, siger meteorolog Derek van Dam.

De foreløbige meldinger lyder på, at den første af drengene er reddet ud af grotten tidligst klokken 14 dansk tid. De thailandske myndigheder forventer, at redningsaktionen kommer til at vare mellem to og fire dage.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk