Thailandsk soldat skyder vildt omkring sig: Mange sårede og dræbte

Mindst 10 mennesker er døde efter en skudepisode i byen Nakhon Ratchasima - gerningsmand på fri fod.

Angrebet fandt sted i byen Nakhon Ratchasima nordøst for Bangkok. (© dr)

Politi og militær i byen Nakhon Ratchasima i Thailand jagter en soldat, som tidligere i dag har skudt og dræbt mindst ti personer. Byen kendes også som Korat.

Ifølge Kissana Phathanacharoen, en talsmand for det lokale politi, er der mindst 10 dødsofre, og gerningsmanden har skudt omkring sig forskellige steder i byen.

Soldaten dræbte sin foresatte officer på basen, stjal skydevåben og en Humvee, et firehjulstrukket, terrængående militærkøretøj, og kørte derefter rundt og skød omkring sig, inden han stoppede ved et lokalt indkøbscenter og skød på de mennesker, der befandt sig der.

Det oplyser det lokale nyhedsmedie Khaosod English, som oplyser, at 12 mennesker er døde.

Undervejs har soldaten lavet opdateringer med billeder og tekst på Twitter og Facebook.

Her skriver han blandt andet:

- Jeg er træt nu. Jeg kan ikke bevæge min finger længere. Skal jeg overgive mig?

Ifølge Khaosod English er soldaten stadig på fri fod. Han har barrikaderet sig på fjerde sal, hvor han har taget adskillige gidsler.

Foreløbig 10 døde

Der er ingen oplysninger om, hvorfor soldaten gik amok med sit skydevåben.

Øjenvidner har ligeledes postet videoer på de sociale medier, der viser soldaten, som skyder ind i mængden og den tætte trafik nær indkøbscentret.

En gruppe soldater fra specialstyrkerne er nu på plads i indkøbscenteret for at stoppe soldaten.

Polititalsmanden Kissana Phathanacharoen opfordrer offentligheden til at holde sig væk fra området, blive indendørs og følge opfordringerne fra sikkerhedsstyrkerne.

Udenrigsministeriets Borgerservice opfordrer danskere i området til at udvise forsigtighed og følge de lokale myndigheders opfordringer.

Opdateres...