Thailandsk tragedie: Gerningsmand dræber mindst 38 personer i masseskyderi

En eksbetjent er ifølge thailandske myndigheder gået amok i en daginstitution og har dræbt mange børn.

På denne daginstitution i den thailandske by Uthai Sawan har der torsdag været et masseskyderi, hvor adskillige børn er blevet dræbt. (Foto: © RUAMKATANYU FOUNDATION / HANDOUT, Ritzau Scanpix)

En tragedie har torsdag fundet sted i byen Uthai Sawan i det nordøstlige Thailand, hvor en tidligere betjent har angrebet en daginstitution og skudt omkring sig.

Det lokale politi beretter, at der er blevet dræbt 38 personer i masseskyderiet – herunder mindst 22 børn.

Derudover er mindst 12 personer blevet såret, melder BBC.

Masseskyderiet fandt sted i byen Uthai Sawan i regionen Nong Bua Lamphu. (© DR)

Gerningsmanden er blevet identificeret som en 34-årig eksbetjent.

Ifølge politiet har gerningsmanden efter angrebet på daginstitutionen taget livet af sin hustru, sit barn og sig selv.

Ifølge lokale myndigheder ankom gerningsmanden til daginstitutionen omkring klokken 12.30 lokal tid, hvor børnene sov middagslur. Her skød han først fire-fem ansatte, heriblandt en lærer, der var gravid i ottende måned.

- Først troede folk, at det var fyrværkeri, siger Jidapa Boonsom, der er en lokal myndighedsperson, ifølge The Guardian.

- Det var chokerende. Vi var meget bange og løb i skjul, da vi opdagede, at det var skud. Så mange børn blev dræbt. Jeg har aldrig set noget lignende, siger hun.

Gerningsmanden benyttede både et haglgevær, en pistol og en kniv under angrebet, skriver The Guardian.

Kister med ofre for masseskyderiet bliver kørt væk. Mange af ofrene er børn. (Foto: © RUAMKATANYU FOUNDATION / HANDOUT, Ritzau Scanpix)

Ifølge lokalt politi havde gerningsmanden inden angrebet været i retten for en narkotikaforseelse. Politiet har oplyst, at manden var betjent indtil sidste år, hvor han blev fyret. Han blevet fyret af "narkorelaterede årsager".

Premierminister i dyb sorg

Thailands premierminister, Prayuth Chan-ocha, har i et opslag på Facebook meddelt, at han vil have en hurtig efterforskning af, hvordan denne tragedie kunne ske.

I opslaget fordømmer premierministeren angrebet og kalder det "forfærdeligt". Samtidig giver han sine "dybeste kondolencer til familierne til de dræbte og sårede". Det skriver BBC.

En stor del af befolkningen i Thailand ejer lovlige skydevåben, og illegale våben fra nabolandene i Sydøstasien er udbredt. Alligevel oplever landet sjældent masseskyderier, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det skete dog tilbage i 2020, hvor en soldat, der var vred over en ejendomshandel, skød og dræbte 29 mennesker og sårede yderligere 57 på fore forskellige lokationer.