Thailandske drenge i første hilsen fra hospitalet: 'Tak for al jeres støtte'

De 12 drenge, der var indespærret i en grotte i 17 dage, bliver udskrevet fra hospitalet i næste uge.

"Hej. Mit navn er Note. Lige nu er jeg rask. Jeg vil gerne sige tak for at hjælpe os".

"Hej. Mit navn er Tun. Min krop har det godt nu, og jeg vil gerne spise sushi. Jeg vil gerne sige tak til Thai Navy Seals for at redde mig og takke for al den støtte, vi har fået. Tak."

I en videohilsen fra hospitalet sender de 12 thailandske fodbolddrenge på skift en stor tak til redningsarbejdere og folk, der har støttet dem, efter de i sidste uge blev reddet ud af Tham Luang-grotten i det nordlige Thailand. Det er første gang, de udtaler sig til offentligheden.

Drengene og deres fodboldtræner var indespærret i 17 dage, og det tog det store redningshold tre dage at få drengene og deres træner sikkert ud af grotten.

En kompliceret og farlig manøvre som adskillige dykkere fra hele verden deltog i. I alt har omkring 1.000 redningsarbejdere hjulpet til.

Ønsker sig stegt gris og sushi

De 12 drenge, der er mellem 11 til 16 år, har det efter omstændighederne godt og bliver udskrevet fra hospitalet på torsdag.

Deres kost er stadig simpel, fordi det er vigtigt, at kroppen langsomt vender sig til at få normal mad.

I videoen bliver de bedt om at sige, hvad de aller helst har lyst til at spise. Her bliver der nævnt både sprødstegt gris med ris, sushi og dampede ris med langtidsstegt gris.

I sidste uge frigav myndighederne for første gang billeder af drengene på hospitalet. (Foto: handout © Scanpix)

Drengene og deres træner ville besøge den 10 kilometer lange grotte den 23. juni.

Da de var gået ind, brød et kraftigt regnvejr ud, som oversvømmede flere af grottens smalle passager og kamre med vand, så det var umuligt at komme ud.

Fodboldholdet befandt sig knap fire kilometer fra indgangen til grotten og der gik 10 dage, før britiske dykkere formåede at nå frem til dem. Indtil da vidste man ikke, om drengene var levende eller døde.

- Vi blev begejstrede - lettede over, at de stadig var i live, fortalte dykkeren Rick Stanton, der sammen med sin kollega John Volanthen fandt drengene, til BBC i fredags.

I videoen neden for kan du se interviewet med de britiske dykkere.