Thailandske fodbolddrenge fundet i live

Alle 12 drenge og deres fodboldtræner, der har været forsvundet i ni dage i Thailand, er blevet fundet i live.

Personer fra hele verden har pumpet vand, dykket og gravet for at finde frem til drengefodboldholdet. (Foto: © Soe Zeya Tun, Scanpix)

Efter at have været forsvundet og fanget i en grotte i Thailand er 12 drenge og deres fodboldtræner fundet i live.

Det bekræfter den regionale guvernør i Chiang Rai i Thailand til britiske bbc.com og nyhedsbureauet Reuters. Redningsarbejdet med at få dem sikkert ud af grotten er stadig i gang, lyder det.

- Thailandske specialstyrker har fundet alle 13 i live. De er i god behold, men arbejdet er ikke færdigt endnu, siger guvernør Narongsak Osottanakorn ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den massive eftersøgning i Tham Luang-grotten har stået på i flere dage, efter fodboldholdet og deres træner forsvandt og blev formodet fanget i grotten, som blev oversvømmet af voldsomme mængder regn den 23. juni.

Regnmængder har vanskeliggjort arbejdet

De stigende vandmængder og enorme mængder af mudder har vanskeliggjort eftersøgningen og bevirket, at flere passager til grotten har været svært fremkommelige.

Beredskabstjenester fra blandt andre USA, Australien og Kina har bistået de thailandske myndigheder med redningsarbejdet, hvor dykkere og kinesiske undervandsrobotter har været taget i brug. Redningsarbejdet har blandt andet bestået i at få pumpet vand ud af grotten så dykkere og lægehold har kunnet få adgang til grotten.

Omkring 1.000 personer har været involveret i redningsarbejdet for at finde de 12 drenge, alle medlemmer af fodboldholdet “Wild Boars” og deres træner den 25-årige Ekkapol Chantawong.

Sagen kort

  • 12 drenge i alderen 11 til 16 år har været fanget i en grotte siden den 23. juni.

  • Tham Luang-grotten ligger i Nordthailand og er mere end 10 kilometer dyb.

  • Over 1.000 mennesker har taget del i den koordinerede eftersøgningsindsats.

  • Både Kina, Japan, USA, Australien, Laos, Myanmar og Storbritannien har assisteret thailandske reddere i jagten på drengene og deres fodboldtræner.