Thailandske grottedrenge flytter i kloster

I Thailand er det normal praksis, efter man har været udsat for en traumatiserende oplevelse.

De 12 fodbolddrenge og deres træner sad fanget i en 10 km dyb grotte i Thailand i 17 dage, før de blev reddet under dramatiske omstændigheder. (Foto: Soe Zeya Tun © Scanpix)

De fleste medlemmer af fodboldholdet Wild Boars, der i 17 dage sad fanget i Tham Luang-grotten i Thailand, flytter i dag i klostre.

Her vil de som det første få klippet deres hår, hvorefter de i morgen skal deltage i en kjole-ceremoni og blive indviet som nye medlemmer i klostrene. Drengene, der er mellem 11 og 16 år, skal være i klostrene i ni dage.

Deres træner vil blive munk, hvilket man først kan blive, efter man er fyldt 20.

I et land med buddhistisk tro – som Thailand – er det normal praksis at tage i kloster, efter man har været udsat for en traumatiserende oplevelse.

En enkelt dreng fra fodboldholdet er ikke en del af begivenhederne i klostrene, da han er kristen.

Som en genfødsel

- De skal bruge tiden i klostret for at beskytte dem selv. Det er ligesom om, de er døde, men nu er blevet genfødte, siger Seewad Sompiangjai, der er bedstefar til en af drengene fra grotten, til BBC.

Drengene, som flytter ind i forskellige klostre indtil den 4. august, skal blandt andet meditere og bede under opholdet.

De 12 fodbolddrenge og deres 25-årige træner blev i sidste uge udskrevet fra hospitalet, hvor de havde været, efter at være blevet reddet ud af Tham Luang-grotten.

Til et pressemøde i forbindelse med udskrivelsen oplyste hospitalets lægestab, at ingen af drengene umiddelbart havde lidt fysiske eller mentale mén.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk