Theresa May bekræfter: Angreb i London er terror

Fem er døde og mindst 40 sårede efter et angreb på Westminster Bridge og det britiske parlament.

Premierminister Theresa May holdt onsdag aften pressemøde efter dagens angreb i London. Se uddrag her.

Onsdagens angreb, hvor en gerningsmand påkørte flere personer på Westminster Bridge og knivdræbte en politimand ved det britiske parlament, er terror.

Det bekræftede Storbritanniens premierminister, Theresa May, hertil aften, da hun foran Downing Street 10 talte til det britiske folk.

- Jeg har lige været til møde efter dette syge og depraverede terrorangreb på gaderne i vores hovedstad. Detaljerne om, hvad der præcis er sket, er stadig undervejs, men efter at have talt med politiet og sikkerhedstjenesterne kan jeg bekræfte, at episoden begyndte da en enkelt gerningsmand kørte sin bil mod en menneskemængde på Westminster Bridge og dræbte to personer og sårede adskillige flere, siger hun.

Theresa May slog fast, at hverken Storbritannien eller resten af verden vil lade sige skræmme af dagens angreb.

- Parlamentet vil mødes som normalt i morgen. Folk fra London og andre steder i verden, der er kommet for at besøge byen vil stå op og og leve deres normale liv. De vil stige ombord på deres tog, de vil forlade deres hoteller, de vil gå på disse gade, og de vil leve deres liv, siger premierministeren.

- Vi vil alle komme videre sammen. Vi vil aldrig give efter for terror, og aldrig lade de onde kræfter skille os ad.

Angreb var planlagt

Samtidig oplyser hun, at angrebet ikke var tilfældigt. Hun forklarer, at gerningsmanden havde planlagt at slå til i hjertet af London, hvor folk af alle nationaliteter, religioner og kulturer mødes for at fejre værdier som frihed, demokrati og

ytringsfrihed.

- Lad mig gøre det klart i dag. Ethvert forsøg på at besejre disse værdier gennem vold og terror er dømt til at fejle, siger hun.

Premierministeren og regeringen sender ligeledes deres tanker og bønner til alle dem, der er blevet ramt af dagens angreb. Mindst 40 personer er såret, og fem er døde. Blandt de døde er en politimand, en kvinde og den formodede gerningsmand.

Theresa May har tidligere i dag oplyst, at flagene skal på halv i Downing Street 10 som et tegn på respekt for de uskyldige mennesker, der har mistet livet.

Metropolitan Police i London vil senere i aften give en ny opdatering på situationen efter angrebet.