Theresa May fyrer sin forsvarsminister efter læk om Huawei

Den britiske premierminister har ifølge en talskvinde mistet tilliden til Gavin Williamsons evner til at klare sin post.

Gavin Williamson er blevet beskyldt for at have lækket oplysninger om den kinesiske it-gigant Huawei. (Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS © Scanpix)

Premierminister Theresa May har afskediget sin forsvarsminister, Gavin Williamson, for at have lækket oplysninger om Huawei.

- Premierministeren har her til aften bedt Gavin Williamson om at forlade regeringen, da hun har mistet tilliden til hans evner til at klare posten som forsvarsminister og til at være medlem af regeringen, siger en talskvinde for Downing Street.

Gavin Williamson selv afviser at have stået bag lækken, skriver Reuters.

Den splittede britiske regering er blevet rystet af en skandale om den kinesiske it-gigant Huawei.

Fortrolige oplysninger blev for nylig røbet til avisen The Telegraph om en beslutning, som premierminister Theresa May og det nationale sikkerhedsråd havde truffet om, at Huawei kan deltage i dele af udbygningen af fremtidens 5G-netværk i Storbritannien.

Lækagen belastede medlemmerne af det nationale sikkerhedsråd, hvor der kun deltager udvalgte ministre og sikkerhedschefer, som alle har underskrevet tavshedserklæringer om rådets møder.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk