Theresa May: Hackerangreb er en del af et større internationalt angreb

It-systemer i store dele af Storbritanniens sundhedsvæsen er lagt ned efter hackerangreb.

Blandt andet er 16 steder på tværs af England i London, Blackburn, Nottingham, Cumbria og Hertfordshire involveret. (Foto: Simon Dawson © Scanpix)

Dagens mange hackerangreb mod hospitaler og mindre sundhedsenheder i Storbritannien står ikke alene.

De er en del af et større internationalt angreb, der har fundet sted i flere lande i verden.

Det siger Storbritanniens premierminister, Theresa May, ifølge Reuters.

- Dette var ikke målrettet mod NHS (National Health Service), det er et international angreb, og en række lande og organisationer har været berørt. Vi er klar over, at en række NHS-organisationer har rapporteret, at de har lidt under et "ransomware"-angreb. Vi kender ikke til nogle beviser på, at det omfatter patientdata, siger hun.

Ifølge avisen The New York Times har der i dag været 12 hackerangreb mod lande i Europa og Asien. Blandt andet er en række spanske virksomheder blevet hacket.

Der er dog endnu ingen konkrete oplysninger om, hvorvidt der en forbindelse mellem alle de forskellige angreb.

Ifølge avisen er flere computere blevet ramt med den samme "ransomware". Det betyder, at man så at sige har taget systemerne som gidsel ved at kryptere computerne, så man ikke kan bruge dem, med mindre man betaler et bestemt beløb i løsepenge.

Det er endnu uvist, præcis hvor mange steder i Storbritannien der er blevet ramt af hackerangreb. Indtil videre rapporterer britiske medier om, at 16 steder på tværs af England i London, Blackburn, Nottingham, Cumbria og Hertfordshire er involveret.

Den skotske regering har kun meldt ud, at der er adskillige sundhedsdistrikter, der er blevet ramt.

Konsekvenserne har indtil videre været, at patienter bliver afvist ved hospitalerne, med mindre det er akutte tilfælde. Derudover er lægeaftaler blevet aflyst, personale må bruge pen og papir, og telefonlinjer er afbrudt.

FacebookTwitter